Zehra Taşkesenlioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Zehra Taşkesenlioğlu milletvekili adayı mı?

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu yeniden aday olup olmadığı merak konusu oldu. Peki Zehra Taşkesenlioğlu kimdir? Birçok kişi, Zehra Taşkesenlioğlu'nun aslen nereli olduğunu da araştırdı. İşte, araştıranlar için Zehra Taşkesenlioğlu biyografisi...

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Zehra Taşkesenlioğlu milletvekili adayı mı?
Zehra Taşkesenlioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Zehra Taşkesenlioğlu milletvekili adayı mı?
GİRİŞ 11.04.2023 15:18 GÜNCELLEME 11.04.2023 15:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Zehra Taşkesenlioğlu 1972'de Erzurum'da dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu'dur. Sermaye Piyasası Kurulu eski Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile kardeştir. Şimdilerde 50 yaşındadır. 

Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu eğitimi...Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu eğitimi...

Çocukluk dönemini memleketi olan Erzurum'da geçirdi. Yine aynı şehirde ilk, orta ve lise öğrenimini tamamladı. Ardından Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden başarı ile mezun oldu. Daha sonra yüksek lisansını yaptı. ABD'de ise doktora çalışmasını yürüttü. 

İngilizce, Swahili ve Fransızca bilmektedir. 

Zehra Taşkesenlioğlu

SİYASİ HAYATI

Zehra Taşkesenlioğlu 1990'lı yıllarından başından itibaren Refah Partisi'nde aktif olarak çalıştı. 1995'te Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkalığı yaptı. 

AK Parti kurulduktan sonra AK Parti'de görev almaya başladı. Uzun yıllar boyunca parti içerisinde çalışmalar yaptı. 28 Haziran 2011'de gerçekleşen Genel seçimlerde Erzurum milletvekili adayı oldu. Seçimden başarı ile ayrılan Taşkesenlioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yerini aldı.

Sonraki 25 dönemde de yeniden Erzurum'dan aday gösterildi ve yeniden milletvekili olarak seçildi. 2015'te gerçekleşen seçimde milletvekili görevine ara verdi, 26'ıncı dönemde yeniden Erzurum milletvekili olarak seçildi. 

Zehra Taşkesenlioğlu biyografisi

Ayrıca Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcülüğü, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Türk Grubu Üyeliği yaptı. 

ZEHRA TAŞEKESENLİOĞLU ADAY MI?

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan milletvekili seçimlerinde Zehra Taşkesenlioğlu aday olarak gösterilmedi. 

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU EŞİ

Zehra Taşkesenlioğlı, 2019'da eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ile dünya evine girdi. Bu evlilik boşanma davası sürecindedir. 

YORUMLAR 11
  • vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Bir zamanlar bu hanıma kızımın mülakat sınavında yardımcı olması için gitmiştik. Ama bu bayan bizden AKP ilçe başkanlığından güvenilir olduğumuza dair bir yazı getirmemizi istemişti. Meğer bizim bu bayandan istememiz gerekirmiş.
    Cevapla
  • yavuz 11 ay önce Şikayet Et
    yeter allah aşkına ölene kadar mı
    Cevapla
  • dadas 11 ay önce Şikayet Et
    basında çıkan haberler ve ünsal ban ın yapmış olduğu gizli çekim vs çok büyük iddaalar ve büyük yolsuzluğa bulaşmış sayın vekil bu anlatılanların yüzde doksanı iftira olsun öyle kabul edilelim yüzde onu gerçek olsun sadece gerçek olsan kısım ile ilgili parti ne yaptı yada savcılar ne yaptı bir savunma alındımı
    Cevapla
  • kader 11 ay önce Şikayet Et
    yüce Allah mezarınızdan ve ahiretinizden ataşınızı eksik etmesin
    Cevapla
  • derviş 11 ay önce Şikayet Et
    hırsızı savunan başka bir aptal topluluk dünyanın hiçbir ülkesinde varmı ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle