Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu eğitimi

Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun eğitimi ve kariyeri oldukça merak edildi. Peki Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu'nun yaşı ve memleketi de araştırılan konular arasında. İşte Ali Fuat Taşkesenlioğlu biyografisi...

Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu eğitimi
Ali Fuat Taşkesenlioğlu kimdir? Ali Fuat Taşkesenlioğlu eğitimi
GİRİŞ 03.09.2022 18:35 GÜNCELLEME 03.09.2022 18:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964'de  Erzurum’da dünyaya geldi. Aslen Erzurumlu'dur. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile kardeştir. Şimdilerde 58 yaşındadır. 

Zehra Taşkesenlioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Zehra Taşkesenlioğlu biyografisi...Zehra Taşkesenlioğlu kimdir ve kaç yaşındadır? Zehra Taşkesenlioğlu biyografisi...

Ali Fuat Taşkesenlioğlu

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU EĞİTİMİ

İlk, orta ve lise öğreniminin ardından Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra Beykent Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak yüksek lisans yaptı. Eğitiminin hemen ardından iş hayatına atıldı. 

Ali Fuat Taşkesenlioğlu biyografisi

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KARİYERİ

İş hayatına, Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi ile adım attı. Bir dönem, Faisal Finans Kurumu Anonim Şirketi'nde Baş Uzman olarak çalıştı. Bir dönem ise, Asya Katılım Bankası'nda çeşitli görevlerde bulundu. 

2014'te Halk Bankası Genel Müdürü oldu. Daha sonra, Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Halk Sigorta A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve alkbank Belgrad A.D. Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 

Bir dönem ise, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevi Nisan 2022'de son buldu. 

YORUMLAR 4
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz çok değerli bir adam. Bence direkt ekonomiyi Ali Fuat beye emanet edelim. Hazine ve Maliyeyi kendisine bağlayalım. Kısa sürede memleketin ekonomisini abad eder.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    16 YIl BAnk Asyada genel müdürlük yaptıktan sonra SPK nın başına getirildi ? Bunlar nasıl işler ? Halbuki Bank Asyada fatura yatıran hesap açan bile darbe sonrası sıkıntılar yaşamıştı .Adam genel müdürlük yapmış tık yok .
    Cevapla
  • Misafir... 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketin en büyük sorunu bilgi sahibi olmadan yorum yapmaktır. Kendisi Bank Asya' da Genel müdürlük yapmamıştır. 1-1,5 yıl gibi kısa süreli Genel Müdür yardımcılığı yapmış olup Fetöcülerin üst yönetimde kadrolaşmaları akabinde tasfiye edilmiştir.
    Cevapla
  • kado 1 yıl önce Şikayet Et
    memelekette adalet yoksa olacağı budur
    Cevapla