Haluk Bayraktar kimdir?

Türkiye merkezli BAYKAR'ın Genel Müdürü olarak da bilinen Haluk Bayraktar kimdir ve kaç yaşındadır? TÜBİTAK, T3 Vakfı ve SAHA İstanbul'da da aktif bir şekilde rol üstlenen Bayraktar, 9 Eylül 2022'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky'den 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ödülü aldı. İşte, Haluk Bayraktar'ın kariyeri ve biyografisi!

Haluk Bayraktar kimdir?
Haluk Bayraktar kimdir?
GİRİŞ 10.09.2022 15:11 GÜNCELLEME 10.09.2022 15:11

Daha önce Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'den Karabağ Nişanı ödülü alan Haluk Bayraktar, bu kez Ukrayna'dan 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ödülü ile taltif edildi. Böylece Ukrayna Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Türk'e bu ödül verilmiş oldu. Aynı zamanda BAYKAR'ın Genel Müdürü olarak görev yapan Haluk Bayraktar, T3 Vakfı; TÜBİTAK ve SAHA İstanbul'da da faaliyetlerini sürdürüyor. Peki, TB2'nin mimarı Selçuk Bayraktar'ın abisi Haluk Bayraktar kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Bayraktar'ın biyografisi!

HALUK BAYRAKTAR'IN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Lütfü Haluk Bayraktar, 4 Ekim 1978'de İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dünyaya geldi. Eylül 2022 itibariyle 44 yaşındadır. Babası Özdemir Bayraktar'ın kurduğu BAYKAR Teknoloji şirketinin Genel Müdürüdür. Bunun dışında TÜBİTAK'ın Yönetim Kurulu Üyesi, T3 Vakfı'nın ve SAHA İstanbul'un Yönetim Kurulu Başkanıdır.

EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATI

Lütfü Haluk Bayraktar, ilkokul; ortaokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da tamamladı. Lisans tahsili için Ankara'ya giderek Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünü tamamladı.

Haluk Bayraktar'ın babası merhum Özdemir Bayraktar

2000 yılındaki mezuniyetinden sonra ABD'ye giderek Columbia University'de yüksek lisans eğitimi aldı. 2002'de yurda dönerek iş hayatına atıldı.

Babası Özdemir Bayraktar'ın kurduğu BAYKAR'da çeşitli birimlerde görevlendirilen Haluk Bayraktar, bir yandan Boğaziçi Üniversitesi'nde doktoraya başladı. 

KARİYERİ

Haluk Bayraktar, BAYKAR'da tasarım, test; üretim ve eğitim birimlerinde aktif bir şekilde rol üstlendi. Kardeşleri Selçuk ve Ahmet Bayraktar'la birlikte çalıştı. 

Haluk Bayraktar

BAYRAKTAR TB2, AKINCI, KIZILELMA ve SİHA modellerinde en az iki kardeşi ve babası Özdemir Bayraktar kadar pay sahibi oldu.

Bu yeni teknolojiler, sadece Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine değil; Azerbaycan ve Ukrayna gibi ülkelere de satıldı.

Selçuk Bayraktar (Solda), Cumhurbaşkanı Erdoğan (Ortada), Haluk Bayraktar (Sağda), Kızılelma'nın önünde poz veriyor

Savunma sanayisindeki başarılarından ötürü Haluk Bayraktar, Kasım 2018'deki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TÜBİTAK'ın Yönetim Kurulu Üyesi görevine atandı. Aynı zamanda BAYKAR Teknoloji'nin de Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

Sosyal sorumluluk projeleriyle de adından söz ettiren mühendis, COVİD-19 döneminde Çam ve Sakura Hastanesi'ne solunum cihazı temin etti. Ayrıca DENEYAP Atölyelerinin yurt genelindeki atılımında öne çıktı.

Volodimir Zelensky, Haluk Bayraktar'a devlet nişanını takdim ederken

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Haluk Bayraktar'a Karabağ Nişanı taltif ederken; Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky de 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL