Kabine Toplantısı ne zaman ve hangi gün düzenlenecek?

On binlerce yurttaşı yakından ilgilendiren kararların alındığı Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Hatırlanacağı üzere son toplantı 5 Eylül'de yapılmış ve alınan kararlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca kamuoyuna duyurulmuştu. Yeni toplantıda da birbirinden önemli kararın alınması bekleniyor. İşte, son toplantının tarihleri!

Kabine Toplantısı ne zaman ve hangi gün düzenlenecek?
Kabine Toplantısı ne zaman ve hangi gün düzenlenecek?
GİRİŞ 14.09.2022 21:49 GÜNCELLEME 14.09.2022 21:49

Kabine Toplantısı öncesinde on binlerce yurttaş yeni alınacak kararlara odaklandı. Son toplantıda icraya düşen borcu 2 bin liranın altında olan vatandaşların takipten çıkarılacağı ve borçlarının silineceği duyurulmuştu. Bu sayede takipteki 10 milyon dosyanın sistemden düşeceği belirtilmişti. İki hafta aralıklarla yapılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın millete sesleniş konuşmasıyla kameraların karşısına çıktığı toplantının tarihleri merak ediliyor. Peki, Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

KABİNE TOPLANTISI TARİHİ

İki hafta aralıklarla yapılan Kabine Toplantısı son olarak 5 Eylül'de düzenlenmişti. Eylül 2022'nin ikinci ve son toplantısının 19 Eylül Pazartesi günü Ankara'da yapılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı kararlarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Bakanlar Kurulu'nun öğle vaktinden sonra Beştepe'de toplanması ve akşamüstü alınan kararların vatandaşla paylaşılması bekleniyor. Diğer taraftan Kabine Toplantısının tarihine yönelik bir açıklama henüz gelmedi.

SON TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

5 Eylül'de yapılan Kabine Toplantısında sözleşmeli personellerin kadroya geçiş süreci ve icralık dosyaların sistemden düşürülmesi ele alındı.

Buna göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce 2 bin liranın altında olan icra takibindeki borçların gider olarak gösterilip düşürüleceği müjdesi paylaşıldı. Bu sayede işlemdeki 10 milyon dosya kayıttan kaldırılacak.

Bakanlar Kurulu, Kabine Toplantısında

Ayrıca sözleşmeli personellerin kadroya alınması ve memurlara ödenecek promosyona da değinildi. Bu yöndeki değerlendirmelerin de önümüzdeki süreçte netlik kazanması bekleniyor. 

Buna ek olarak TOKİ Sosyal Konut projesi ve Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı hamleleri de 5 Eylül'deki toplantıda masaya yatırıldı. Öğrencilere yeni dönemde yapılacak KYK ödemeleri için de görüşmeler devam ediyor.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ın yeni hocası belli oluyor! İşte öne çıkan isim
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi