Mehmet Emin Ay kimdir ve nerelidir? Ayasofya Camii imamı Mehmet Emin Ay biyografisi…

Ayasofya Camisi'nin yeni imamı Mehmet Emin Ay gündem oldu. Peki Mehmet Emin Ay kimdir? İşte merak edenler için Mehmet Emin Ay biyografisi...

Mehmet Emin Ay kimdir ve nerelidir? Ayasofya Camii imamı Mehmet Emin Ay biyografisi…
Mehmet Emin Ay kimdir ve nerelidir? Ayasofya Camii imamı Mehmet Emin Ay biyografisi…
GİRİŞ 05.10.2022 14:21 GÜNCELLEME 05.10.2022 14:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Mehmet Emin Ay, 1 Nisan 1963'te Can'da dünyaya geldi. Aslen Vanlı'dır. Şimdilerde 59 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini memleketinde geçirdi. İlk ve orta öğreniminin ardından Van İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Daha sonra Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Üniversiteden sonra da akademi yolculuğuna devam etti.

Mehmet Emin Ay

AKADEMİK KARİYERİ

Uludağ Üniversitesi'nde yüksek lisansa devam etti. Bu dönemde aynı zamanda araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. Din Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda görev yapan Ay, 1986'da uzman, 1992'de doktor unvanı elde etti. 1995’te ise Doçent oldu. Profesörlük ise 2001'de gerçekleşti. 

Bir dönem Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem ise  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanlığı yaptı. Çok sayıda seminer ve konferans verdi. 

BURSA MÜFTÜSÜ OLDU

Akademisyen Mehmet Emin Ay, 15 Aralık 2011'de Bursa İl Müftüsü olarak görevlendirildi. 19 Mart 2012'ye kadar buradaki görevine devam etti.

 16 Şubat 2013'te ise ikinci kez Bursa İl Müftüsü oldu. 

MEHMET EMİN AY TELEVİZYON EKRANLARINDA

Mehmet Emin Ay,  1984 ile 1988 arasında TRT Ankara ve İstanbul Radyo ve Televizyonlarında dini sohbetler verdi. Programla hazırlayıp yayınladı. Ayrıca Ramazana özel bir programda da yer aldı. 

MÜZİK HAYATI

Akademik hayatına devam ederken diğer yandan da Taleal Bedru Aleyna parçasının tercümesi ve bestesiyle ilgilendi. Sonrasında da ezgi ve ilahilerle haşır neşir oldu. Ayrıca müzik albümü de çıkardı. 

Mehmet Emin Ay biyografisi

AYASOFYA CAMİ'NİN İMAMI OLDU

Ünlü İlahiyatçı Mehmet Emin Ay Eylül 2022 itibariyle Ayasofya-i Kebir Cami'nin imamı olarak görevlendirildi. 

YORUMLAR 14
  • HAŞMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc banada onun arkasında namaz kılmayı nasip etsin. Yıllardır canı gönülden dinlediğim birisinin sesini canlı dinlemek ayrı bir haz olsa gerek...
    Cevapla
  • M.b.umeyir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursa cemaati olarak hocamızı ayasofya camii cemaatine emanet ediyoruz..Rabbim kıymetini bilenlerden eylesin..
    Cevapla
  • mübarek olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursamızın değerlisi Prf.dr Mehmet Emin aay hocamız..Birdefa olsun cemaatinde bulunun,maneviyat düşkünü iseniz mutlaka farkı hissedeceksiniz..Rabbim değerini bilenlerden eylesin
    Cevapla
  • Ü.Babacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursamızın değeri,hocamızı sabah namazlarına binlerce kişinin katıldığı Edebali camiinde tanıdık..Sabah namazı dedim yanlış anlaşılmasın teravihlerde bu kalabalık yoktur..Allah bir gönül vermiş İslama ve hoşgörüye adanmış..Rabbim muvaffak etsin ve bizleride değer bilenlerden eylesin..nankörlerden eylemesin..Aminnnn..
    Cevapla
  • MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM YARDIMCISI OLSUN İŞAALLAH ALLAHIM KOLAYLIKLAR versin HAIRLI UĞURLU OLSUN MEHMET EMİN HOCAM YAKIŞIR GÖREVİNDE BAŞARILAR DLİYORUM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle