Barış Telli kimdir ve kaç yaşındadır? Barış Telli hayat hikayesi...

'Ampute Messi' lakabı ile tanınan Barış Telli, Survivor'a katılma haberinin ardından yeniden gündem oldu. Peki Barış Telli kimdir? İşte merak edenler için Barış Telli biyografisi...

Barış Telli kimdir ve kaç yaşındadır? Barış Telli hayat hikayesi...
Barış Telli kimdir ve kaç yaşındadır? Barış Telli hayat hikayesi...
GİRİŞ 27.12.2022 11:56 GÜNCELLEME 27.12.2022 11:56

Barış Telli, 1989'da Kırıkkale'de dünyaya geldi. Aslen Kırıkkaleli'dir. Şimdilerde 33 yaşındadır. 

Henüz 4 yaşındayken bir trafik kazası geçirdi. 1993'te gerçekleşen bu kazada sağ bacağını kaybetti. Ancak yine de yılmadı, hayallerinin peşinde koştu. İlkokula devam ettiği İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nda cimnastik takımında boy gösterdi. 

Spor alanında kendisini geliştiren Barış Telli, spor camiasının tanınan isimleri arasında yer alan Hadi Neşet Türkmen'in de verdiği destek ile özel koşu protezine sahip oldu. 2012'de proteze kavuştuktan sonra 2013'te Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda boy gösterdi.

Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya almaya hak kazandı. Daha sonrasında ise Milli forma giyerek ülkemizi temsil etti. 

Barış Telli

TÜRKİYE REKOR KIRDI

Telli, yüksek atlamada Avrupa ikincisi oldu. Gümüş madalya kazandığı bu yarışmada elde ettiği derece ile Türkiye rekoru kırdı. 

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Türkiye Milli Ampute Futbol Takımında yer alan Barış Telli, takımı ile birlikte Dünya üçüncülüğü kazandı. Buradaki başarısı ile de adından söz ettirdi. 2015'te gol kralı oldu. 

Barış Telli hayat hikayesi

İLK BEDENSEL ENGELLİ BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ OLDU

Barış Telli, 2015'te, Beden Eğitimi Öğretmeni oldu. Böylece Türkiye'nin  ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olarak adını tarihe yazdırdı. 

TEKERLEKLİ SANDALYE TENİSİNDE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Başarılı sporcu, 2016'da ise tekerlekli sandalye tenisine başladı. Aynı yıl içinde çiftlerde Türkiye Şampiyonu oldu. 

Barış Telli biyografisi

AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

2017'de içinde yer aldığı ve başarılı bir performansı sergilediği Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. 

SURVİVOR'A KATILDI

Barış Telli, Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını yürüttüğü Survivor 2023'e dahil oldu. Bu sene bu yarışmada boy gösterecek. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL