Necmettin Nursaçan kimdir ve kaç yaşındadır? Necmettin Nursaçan Hoca'nın bilinmeyen hayatı...

Kanal 7'nin sevilen isimlerinden biri olan Necmettin Nursaçan'ın hayatı merak konusu oldu. Peki Necmettin Nursaçan Hoca kaç yaşında ve aslen nereli? İşte, merak edenler için Necmettin Nursaçan biyografisi...

Necmettin Nursaçan kimdir ve kaç yaşındadır? Necmettin Nursaçan Hoca'nın bilinmeyen hayatı...
Necmettin Nursaçan kimdir ve kaç yaşındadır? Necmettin Nursaçan Hoca'nın bilinmeyen hayatı...
GİRİŞ 22.01.2023 19:33 GÜNCELLEME 22.01.2023 19:33
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Necmettin Nursaçan 1942'de Kayseri'ye bağlı Hacılar’da dünyaya geldi. Aslen Kayserili'dir. Babasının adı Mahmut, annesinin adı Hikmet'tir. 9 kardeşli bir ailenin ferdidir. Aynı zamanda şehit torunudur. Şimdilerde 81 yaşındadır. 

Çocukluk dönemini Kayseri'de geçiren yoksul şartlar altında geçiren Necmettin Nursaçan gençlik döneminin büyük bir kısmına da Kayseri'de devam etti. İlk ve orta öğreniminin ardından Kayseri İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 

Liseden sonra İstanbul Yüksek İslam Entitüsünde öğrenim görmeye başladı. Daha sonra Kayseri Yüksek İslam Entitüsü'ne geçiş yaptı ve diğer yandan Kayseri Müftülüğü'ne atandı. Orada vaizlik yaptı. Sonrasında ise Bağdat Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde bir yıl boyunca ihtisas yaptı. 

Mustafa Karataş kimdir ve nerelidir? Mustafa Karataş eğitimi...Mustafa Karataş kimdir ve nerelidir? Mustafa Karataş eğitimi...

ÖNCE MÜFTÜ SONRA DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Bu süre içinde Türkiye'de ve yurtdışında da çeşitli hizmetler verdi. 17 Ekim 1988'de ise Kayseri İl Müftüsü olarak atandı. Uzun yıllar boyunca burada görevine devam etti. 1990'a kadar bu görevini icra eden Nursaçan, 5 Mayıs 1990'da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı oldu. 

Necmettin Nursaçan 15 Mart 2002 itibariyle emekliliğe ayrıldı. Emekliliğinden sonra is birçok kurum çatısı altında dersler ve vaazlar verdi. 

TV EKRANLARINDA

Necmettin Nursaçan görevine devam ederken diğer yandan da birçok konferans ve seminer verdi. Bir süre sonra televizyon programlarında yer almaya başladı. Birçok televizyon programında dini sohbetler yaptı. Şimdilerde ise Kanal 7 ekranında yayınlanan 'Necmettin Nursaçan'la Sohbetler' programı ile ekrana gelmektedir. 

NECMETTİN NURSAÇAN ÇALIŞTIĞI KANALLAR

  • Beyaz TV

  • TRT Avaz

  • Diyanet TV

  • Kanal 7 

NECMETTİN NURSAÇAN KİTAPLARI

  • Hüzünlü Kalplere Şefkatli Dokunuşlar

  • Ailem Yuvam Huzurum

  • Asr-ı Saadetten Tablolar

NECMETTİN NURSAÇAN EŞİ

Necmettin Nursaçan 1958'de Pakize Nursaçan ile dünya evine girdi. Hala devam eden bu evliliğinden 5 çocuğu bulunmaktadır. 

Necmettin Nursaçan eşi

YORUMLAR 8
  • ahmet kefkir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sağlık afiyet versin ellerinden öpüyorum kıymetli hocamın.
    Cevapla
  • Emin Mutlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhterem hocamıza Allah sağlık,sihhat afiyet versin.
    Cevapla
  • emre19 1 yıl önce Şikayet Et
    İlim deryasi,boyle zaatimuhteremler kolay yetismiyor. Allah omrunu uzun etsin niyetini hasil etsin yuregine saglik.en hayirliniz kuran ogrenen ve ogretendir baska soze ne hacet....
    Cevapla
  • Recep IŞIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Değerli hocam Necmettin(DİNİN YILDIZI)NURSAÇAH hocama hayırlı uzun ömürler diler HÜRMETLE ellerinden öper,saygı ve sevgilerimi İLETİRİM.
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Bülent ecevitin cenaze namazını kıldıran kişidir kendisi
    Cevapla
  • sağol 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazlasına gerek yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle