Bülent Turan kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir? Biyografisi...

Eskiden milletvekili olarak görev yapan Bülent Turan yeni görevinin ardından gündem oldu. Yeni İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın hayatı ve eğitimi ile ilgili bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte, merak edenler için Bülent Turan'ın biyografisi...

Bülent Turan kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir? Biyografisi...
Bülent Turan kimdir ve aslen nerelidir? Asıl mesleği nedir? Biyografisi...
GİRİŞ 23.06.2023 10:50 GÜNCELLEME 24.06.2023 17:36

Bülent Turan 1975'te Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Çanakkaleli'dir. Şimdilerde 48 yaşındadır. Annesinin adı Sebahat, babasının adı Sadettin'dir. 

Çocukluk dönemini Lapeski'de geçiren Bülent Turan, sonraki yıllarda İstanbul'a taşındı. İlk ve orta öğreniminin ardından Kartal İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarı ile tamamladı.

Asıl mesleği avukatlıktır. Lisans eğitiminin ardından akademik olarak yol kat etmek isteyen Turan, i Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. 

Hamza Yerlikaya kimdir ve aslen nerelidir? Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın hayatı...Hamza Yerlikaya kimdir ve aslen nerelidir? Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın hayatı...

Bülent Turan

Üniversite yıllarında birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak çalıştı. Bir dönem serbest avukat olarak görev yaptı. Turan Hukuk Bürosu’nu kurdu ve burada yönetici pozisyonunda çalıştı. 

Bülent Turan Hukukçular Derneği’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yaptı. Ayrıca, dünyanın dört bir yanında çektiği fotoğrafları ve bu fotoğrafların hikayelerini derleyip bir araya getirerek 'Bir Mola' isimli kitabını çıkardı. Sonrasında ise 'Durup Düşününce' ismini verdiği kitabını piyasaya sürdü. 

Bülent Turan'ın biyografisi

BÜLENT TURAN'IN SİYASİ HAYATI

Bülent Turan siyaset sahnesine AK Parti ile adım attı ve burada çalışmaya devam etti. 2002 ile 2006 arasında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları il Başkan Yardımcısı olarak partisine katkı sağladı.

Yıllar boyunca AK Parti çatısı altında çalışmalar yürüten Turan, ilk kez 2011 genel seçimlerinde Çanakkale'den milletvekili adayı oldu. Seçimde başarı elde etti ve meclisteki yerini aldı. 

24. Dönem milletvekili olarak görev yaptığı dönemde BMM Adalet Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve  AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sonraki yıllarda da yine Çanakkale milletvekili olarak seçildi (24. dönem, 25. dönem, 25. dönem ve 26. dönem).

2015'te AK Parti Grup Başkanvekili olarak görevlendirildi. 2017'de ise 2.defa grup başkanvekili olarak seçildi. 14 Mayıs seçimlerinde ise milletvekilliğine aday olmadı. 

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI OLDU

Bülent Turan, Haziran 2023 itibariyle İçişleri Bakan Yardımcısı oldu. 

BÜLENT TURAN'IN EŞİ

Bülent Turan, şimdilerde Kadem üyesi olan Kevser Turan ile evlendi. Hala devam eden bu evliliğinden 2 oğlu, bir kızı bulunmaktadır. 

Batuhan Mumcu kimdir ve aslen nerelidir? Batuhan Mumcu'nun bilinmeyen hayatı...Batuhan Mumcu kimdir ve aslen nerelidir? Batuhan Mumcu'nun bilinmeyen hayatı...

Bülent Turan'ın eşi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL