Ali İhsan Yavuz kimdir ve aslen nerelidir? Ali İhsan Yavuz'un eğitimi...

Önceden Sakarya milletvekili olarak görev yapan Ali İhsan Yavuz'un hayatı oldukça merak edildi. Vatandaşların çoğu ali İhsan Yavuz ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. İşte, Ali İhsan Yavuz'un biyografisi...

Ali İhsan Yavuz kimdir ve aslen nerelidir? Ali İhsan Yavuz'un eğitimi...
Ali İhsan Yavuz kimdir ve aslen nerelidir? Ali İhsan Yavuz'un eğitimi...
GİRİŞ 11.06.2023 23:02 GÜNCELLEME 11.06.2023 23:02

Ali İhsan Yavuz 1969'da Trabzon'un Yomra ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Şimdilerde 53 yaşındadır. Annesinin adı Emine, babasının adı Rafet'tir. 

Çocukluk dönemini Trabzon'da geçiren Ali İhsan Yavuz, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarı ile mezun oldu. 

Sakarya Müftülüğü'ne atandı ve orada memur olarak görev yaptı. Daha sonra Sakarya Barosuna bağlı olarak serbest avukat olarak görev yaptı. 

Ayrıca, Sakarya Şairler ve Yazarlar Derneği'nin bir üyesi olan Ali İhsan Yavuz'un 2017'de yayınlanan 'Hayırlı Olsun' isminde bir kitabı bulunmaktadır. 

Ali İhsan Yavuz

ALİ İHSAN YAVUZ'UN SİYASİ HAYATI

7 yıl boyunca AK Parti Sakarya Merkez İlçe Başkanlığı'nda aktif olarak çalıştı. 2 yıl Sakarya Adapazarı Kurucu İlçe Başkanı ve 1 yıl da Sakarya İl Başkan Yardımcı oldu. Sonrasında ise milletvekilliği yapmaya başladı. 

Sonrasında AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı'nda 7 yıl boyunca Başkan Yardımcısı oldu. 2017 ile 2018 arasında AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görevlendirildi. 

Ali İhsan Yavuz'un siyasi hayatı

MİLLETVEKİLİ OLDU

Ali İhsan Yavuz, Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti Sakarya milletvekili aday adaylığını ilan etti. Ardından partisinden aday gösterilen Yavuz, 24. Dönem Sakarya milletvekili olarak mecliste yerini aldı.

Sonraki 2 dönemde de aday olan Ali İhsan Yavuz  25. ve 26. dönemlerde de Sakarya milletvekili oldu. Milletvekili olduğu dönemde TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu sözcüsü oldu.

Ali İhsan Yavuz'un biyografisi

ALİ İHSAN YAVUZ ADAY OLDU MU?

Ali İhsan Yavuz 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday olmadı. 

ALİ İHSAN YAVUZ'UN EŞİ

Ali İhsan Yavuz evlidir. Hala devam eden bu evliliğinden 4 çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL