Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir, nerelidir? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde Kabinede yer alacak isimleri tek tek açıkladıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy hayatı ve biyografisi de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir, nerelidir? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir, nerelidir? Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…
GİRİŞ 04.06.2023 12:10 GÜNCELLEME 04.06.2023 12:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni Kabine listesinin kamuoyuna açıklanmasının ardından tüm bakanlıklar tek tek merak konusu oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlenecek olan Mehmet Nuri Ersoy da merak edilenler arasında. Özellikle Mehmet Nuri Ersoy kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır gibi sorular gündemde yerini alırken bizler de bu yazımızda tüm bu soruların yanıtlarına yer verdik…

 MEHMET NURİ ERSOY KİMDİR?

1968 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Nuri Ersoy, Alman Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

1985 yılında, lise öğrenimine devam ederken, rehberlik yaparak turizm sektörüne ve iş dünyasına atılmıştır.

MEHMET NURİ ERSOY HAYATI

1991 yılında ikiz kardeşi Murat ile birlikte "Ersoy Turistik Servisleri" adlı turizm firmasını kurmuştur. 1999 yılında "Voyage Hotels Group", 2001 yılında "Didim Tur" ve 2004 yılında Atlas jet olarak bilinen havayolu şirketi Atlas Global'ı 2004 yılında şirket gruplarına katmıştır. ETSTUR ve Maxx Royal otellerinin sahibidir.

2000 yılında otelcilik alanına giriş yapan Mehmet Nuri Ersoy, turizm sektöründe geçirdiği 33 yılın sonunda, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Mehmet Nuri Ersoy, 9 Temmuz 2018 tarihinde Bakanlık görevine başlamasıyla birlikte, şirketlerindeki fiili görevlerini devretmiş sadece hükümete çalışmaya odaklanmıştır.

YORUMLAR 2
  • Dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    Daha geçen hafta yurtdışında ülkemizi kötüleyen sözde oyuncu müsvettesi kadının attığı twiti beğenip retweet etti bu herifin karısı. Yokmuydu bundan daha yerli daha milli biri Bakanlığı yapacak
    Cevapla
  • Uğur 10 ay önce Şikayet Et
    Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrılmalı bu adam sadece Turizm bakanı olabilir. Kültür adına yapılan birşey yok, kültürümüz turizme kurban ediliyor.
    Cevapla