AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz kimdir? Vedat Demiröz eşi kimdir? Vedat Demiröz biyografisi…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin açıklanmasının ardından yeni Bakanlıklarda yer alacak isimler merak konusu oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevini yürüten Vedat Demiröz de araştırılanlar arasında…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz kimdir? Vedat Demiröz eşi kimdir? Vedat Demiröz biyografisi…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz kimdir? Vedat Demiröz eşi kimdir? Vedat Demiröz biyografisi…
GİRİŞ 04.06.2023 12:02 GÜNCELLEME 04.06.2023 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vedat Demiröz 1956 yılında Bitlis’te dünyaya gelmiştir. İlköğretimi Yükseliş İlkokulunda, orta ve liseyi ise Bitlis Lisesinde 1972 yılında tamamlamıştır. Daha sonra 1976 yılında Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuştur.

VEDAT DEMİRÖZ’ÜN HAYATI VE KARİYERİ

35 yıllık mesleki hayatında özel sektörde Yeminli Mali Müşavir ve Sorumlu Baş Denetçi görevinde bulunmuştur. Bunun yanında Türkiye Kalkınma Bankası’nda murakıplık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere ve İstanbul Ticaret Odası başkanlığına mali danışmanlık ile TOKİ iştiraki Emlak Konut A.Ş. de başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliği ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi mütevelli heyet başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştur.



Ayrıca mesleki konularda ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılarak bildiriler sunmuş ve çeşitli dergilerde makaleleri yayınlanmış olup evli ve 3 çocuk babasıdır. 2011 milletvekili genel seçimlerinde Bitlis milletvekili olarak meclise girmiştir.

Bu süreçte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Katiplik ve Komisyon Sözcülüğü görevlerini yürütmiştür. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan [[Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde yine Bitlis'ten AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olup seçilmiştir.



13 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmuştur. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Bitlis Milletvekili olarak Meclise girmiştir.

Günümüzde halen Milletvekili olup, Genel Başkan Yardımcılığı ve Mali ve İdari İşler Başkanlığı görevini yürütmektedir.

YORUMLAR 1
  • Vatan 10 ay önce Şikayet Et
    Hemşerımden beklentımız programa alınan hava alanı sözu yerıne getırmesı Allah muaffak eylesın
    Cevapla