Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? Yeni BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu nereli?

28 Mayıs Seçimleri ve yeni kabinenin açıklanmasının üzerine gözler Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı açıklamalara çevrilmişti. 2021 yılından itibaren T.C. Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu BDDK’ya atandı. Peki, Şahap Kavcıoğlu kimdir, nerelidir?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? Yeni BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu nereli?
Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu kimdir? Yeni BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu nereli?
GİRİŞ 09.06.2023 12:34 GÜNCELLEME 09.06.2023 12:34

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun eğitim-öğretim ve kariyer hayatı oldukça dolu geçmiş ve bir dizi deneyimiyle birlikte T.C. Merkez Bankası Başkanlığına gelmiştir. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına atanmıştır.

ESKİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU kimdir?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967 tarihinde Bayburt'ta doğdu. İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, Muhasebe Enstitüsü'nde Denetim Uzmanı olarak eğitimini tamamladı ve ardından Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nde tamamladı.

Kariyerine Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Kavcıoğlu, daha sonra Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Dönem AK Parti Bayburt Milletvekili olarak seçildiği 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden sonra, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. 2018 yılından itibaren T.VakıfBank T.A.O. Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev aldı ve aynı zamanda Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

PROF. DR. ŞAHAP KAVCIOĞLU HANGİ GÖREVE ATANDI?

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 19 Mart 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmıştı. 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de görev değişikliğine gidildi. Resmi Gazetede yer alan habere göre;

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanlığına, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 84 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (Guvernörü) Şahap Kavcıoğlu atanmıştır."

Şahap Kavcıoğlu aynı zamanda evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL