Dilek Taşı oyuncuları kimdir? Hangi cezaevinde çekiliyor? Dilek Taşı dizisi oyuncuları (resimli tam kadro)

Kanal D'de yayınlanan dram ve tarihi dizisi Dilek Taşı oyuncu kadrosu ve konusu oldukça merak edildi. Öyle Bir Geçer Zaman ki ve Hatırla Sevgili dizilerini anımsatan Dilek Taşı'nın oldukça güçlü bir oyuncu kadrosu var.

Dilek Taşı oyuncuları kimdir? Hangi cezaevinde çekiliyor? Dilek Taşı dizisi oyuncuları (resimli tam kadro)
Dilek Taşı oyuncuları kimdir? Hangi cezaevinde çekiliyor? Dilek Taşı dizisi oyuncuları (resimli tam kadro)
GİRİŞ 05.10.2023 17:30 GÜNCELLEME 05.10.2023 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kanal D, seyirciyi geçmişe götürecek yeni bir dönem dizisi ile adından söz ettiriyor. Dilek Taşı dizisi, 2010'da yayınlanan ve 1960'lı yılları gözler önüne seren Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisi gibi, 1980'li yılları ekranlara taşıyacak. 

Yapımcılığını Pastel Film'in üstlendiği Dilek Taşı dizisinin senaryosunu Ego ve Yaz Şarkısı dizisinin senaristi Can Sinan yazmaktadır. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Mucize Doktor ve Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizilerinin direktörü Altan Dönmez oturuyor. 

Dizi, ismimi ise 1978'de piyasaya sürülen ve Gülden Karaböcek'in seslendirdiği Dilek Taşı'ndan almıştır. O dönemde bu şarkı, yine Erol Taş'ın başrolde yer aldığı Dilek Taşı isimli sinema filmi için bestelenmiştir. 

DİLEK TAŞI DİZİSİ NEREDE ÇEKİLİYOR?

İstanbul'da çekilmektedir. 

DİLEK TAŞI HANGİ CEZAEVİNDE ÇEKİLİYOR?

Dilek Taşı Toptaşı Cezaevi'nde çekilmektedir. 

DİLEK TAŞI KONUSU

Dilek Taşı dizisi 1980 döneminde yaşanan bir hikayeyi konu edinmektedir. Bilindiği gibi 12 eylül 1980 öncesi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan olaylar tüm ülkeyi etkisi altına aldı. İşte bu dönemde birçok insanın hayatı tam anlamıyla değişime uğradı.

Bu dizide de işçi rolünde olan Salih Bademci, hakkı verilmeden işten çıkarıldıktan sonra, eşinin ölümü ile değişen hayatı anlatılmaktadır. Salih Bademci, hakkını ararken, büyük bir iftiraya uğrar ve 10 Eylül'de cinayet ve hırsızlık suçlaması ile tutuklanır. 2 gün sonra darbe olunca işler Salih Bademci için iyice zorlaşır. Kızı ise hem annesiz hem babasız kalınca Rona ailesine evlatlık olarak verilir. Ailenin çalışanı Hazal Subaşı ise bu hikayeye bambaşka bir boyut kazandıracaktır. 

Daha önce, Çemberimde Gül Oya ve Bu Kalp Seni Unutur mu gibi dizilerde de bu dönemde yaşana askeri darbe ve sivillerin yaşamına etkileri konu edinmişti. Şimdi de Dilek Taşı dizisi, o dönemden kesitleri ekran önüne taşıyor. 

DİLEK TAŞI HANGİ GÜN?

Dilek Taşı her Perşembe saat 20.00'da yayınlanmaktadır. 

DİLEK TAŞI DİZİ OYUNCULARI

İşte Dilek Taşı oyuncu kadrosu...

SALİH BADEMCİ

1984 doğumlu oyuncu Salih Bademci, son dönemde rol aldığı Yalancı, Kulüp ve Terzi dizilerinin ardından şimdi de Dilek Taşı'nda başrol üstlenmektedir. Salih Bademci dizide Mustafa Yılmaz'ı oynamaktadır. 

HAZAL SUBAŞI

Hazal Subaşı kimdir ve kaç yaşındadır? Kasaba Doktoru 'Leyla' Hazal Subaşı oynadığı diziler...Hazal Subaşı kimdir ve kaç yaşındadır? Hazal Subaşı'nın oynadığı diziler...

Adını Sen Koy dizisi ve Kasaba Doktoru ile akıllara kazınan, Çukur dizisindeki rolü ile adından söz ettiren Hazal Subaşı bu kez de bu dizide başrol oynamaktadır. Ünü oyuncu Figen Kutlu karakterini canlandırmaktadır. 

OZAN DOLUNAY

Ozan Dolunay

33 yaşındaki oyuncu Ozan Dolunay, İyi Günde Kötü Günde ve Misafir isimli yapımlarından ardından Dilek Taşı'nda rol almaktadır. Genç oyuncu dizide Kenan Şanlı karakteri ile oyunculuk performansı sergilemektedir. 

PERİHAN SAVAŞ

Perihan Savaş

Çukur dizisindeki rolü ile sanatçılığını hatırlatan, en son İyilik dizisinde rol alan ünlü oyuncu Perihan Savaş da Dilek Taşı'nın oyuncu kadrosundadır. Dizide Macide Rona karakterine hayat vermektedir. 

ÖZGE ÖZBERK

Özge Özberk

Özge Özberk kimdir ve kaç yaşındadır? Kardeşi kim? Özge Özberk filmleri ve tv dizileriÖzge Özberk kimdir ve kaç yaşındadır? Kardeşi kim? Oynadığı filmler ve diziler

47 yaşındaki oyuncu Özge Öberk ise, Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizindeki oyunculuk performansının ardından bu dizi ile el sıkıştı. Ünlü oyuncu dizide Rüçhan Rona'yı oynamaktadır. 

TEOMAN KUMBARACIBAŞI

Teoman Kumbaracıbaşı

52 yaşında olan ve asıl mesleği Gemi Mühendisliği olan ünlü oyuncu Teoman Kumbaracıbaşı da dizinin oyuncu kadrosunda yer almaktadır. Dizide Aras Rona olarak yer almaktadır. 

AFRA KARAGÖZ

Afra Karagöz

21 yaşındaki genç oyuncu Afra Karagöz Kraliçe dizisindeki oyunculuk performansının ardından Dilek Taşı'nda kariyerine devam etmektedir. 

ÇİÇEK DİLLİGİL

Çiçek Dilligil

1969 doğumlu olan Çiçek Dilligil de bu dizide rol almaktadır. Ünlü oyuncu en son Aşk Mevsimi'nde boy göstermişti. 

ELİF DOĞAN

Elif Doğan

Çukur dizisinde gazeteci karakteri ile yer alan, en son Destan dizisinde Tutkun karakterine hayat veren Elif doğan bu dizide de Seda karakterini canlandırmaktadır. 

YORUMLAR 9
  • Ersin ÜSKÜDARLI 6 ay önce Şikayet Et
    Birçok dizide duygu seyirciye tam anlamıyla yansıtılamıyor.. Lakin bu dizide özellikle Salih Bademci ve Hazal Subaşı sahneleri duygu yoğunluğunu zirveye taşıyor... Tüm ekibi tek tek Tebrik ederim..
    Cevapla
  • Leyla Sen 7 ay önce Şikayet Et
    Muhtesem bir diziye benziyor, ilk ve ikinci bolum cok doyurucuydu. Oyuncular sahane. Salih Bademci yine efsane oyunclugu ile ve Hazal Subasi ve digerleri harika bir kadro.
    Cevapla
  • Olmasa daha iyi 8 ay önce Şikayet Et
    Kanal D'nin yaptığı dönem dizisi muhakkak yanlışı doğru doğruyu yanlış gösteren taraf gibi bir şey olacaktır Ayrıca hiç de usta oyuncu yok Hepsi Sıradan insanlar. dönem dizileri sadece TRT'de ustalıkla canlandırılıyor diğer kanalların hiçbirindeki güzel değil
    Cevapla
  • fatih 8 ay önce Şikayet Et
    sevda kuşun kanadında efsane idi
    Cevapla
  • ŞEHİTLER 8 ay önce Şikayet Et
    tarihsel ddiziler trt de izlenir...oyuncuların çoğu hükümet düşmanı
    Cevapla
  • AYSUN 8 ay önce Şikayet Et
    sığ fikirlerinizi kendinize saklasanız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle