Özgür Özel kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği nedir? Özgür Özel'in babası...

Yeni CHP Genel Başkanı Özgür Özel gündem oldu. Bunun üzerine Özgür Özel'in hayatı ile ilgili bilgiler araştırılmaya başlandı. İşte merak edenler için Özgür Özel'in biyografisi...

Özgür Özel kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği nedir? Özgür Özel'in babası...
Özgür Özel kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği nedir? Özgür Özel'in babası...
GİRİŞ 19.11.2023 01:17 GÜNCELLEME 19.11.2023 01:17
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Özgür Özel 21 Eylül 1974'te Manisa'da dünyaya geldi. Aslen Manisalı'dır. Şimdilerde 48 yaşındadır. Emekli öğretmen olan babasının adı Talat, yine emekli öğretmen olan annesinin adı Şükran'dır. 

Çocukluk dönemini Manisa'da geçiren Özgür Özel, ilk öğrenimini Merkez Gazi İlkokulunda, orta öğrenimini ise İzmir'de bulunan Bornova Anadolu Lisesinde başladı. Daha sonra geçiş yaptığı Manisa Lisesi'nden mezun oldu.

Liseden sonra Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesini tamamladı. Mezuniyetinin ardından serbest olarak eczacılık yapmaya başladı. Daha sonra Türk Eczacıları Birliğinde (TEB) yönetim kurulu üyesi, sayman ve iki dönem genel sekreter olarak görev yaptı.

Mesleki anlamdaki çalışmalarına devam ettiği dönemde çok sayıda kongre ve panel yöneticiliği yaptı. Ayrıca Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ile Avrupa Eczacılık Forumu'nda yer aldı. 

Özgür Özel

SİYASİ HAYATI

Aktif olarak CHP'nin içinde yer alan Özgür Özel, 2009 yerel seçimlerinde CHP Manisa Belediye Başkan adayı oldu ancak seçimde başarı elde edemedi. 2014 yerel seçimlerinde de CHP Manisa Belediye Başkan adayı oldu ama yine kazanamadı. 

2011 genel seçimlerinde ise Manisa CHP milletvekili adayı oldu ve TBMM'ye girmeyi başardı.2011, 2015 (Kasım ve Haziran), 2018 ve 2023 genel seçimlerinde de CHP Manisa milletvekili oldu. 

Milletvekili olarak çalışmalarına devam ettiği dönemde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık Komisyonu ve CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu üyesi oldu. 2015'te CHP grup başkanvekilliği yaptı. 18. Cumhuriyet Halk Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda CHP parti meclisi üyesi olarak görevlendirildi.

Özgür Özel'in biyografisi

CHP GENEL BAŞKANI OLDU

Özgür Özel 15 Eylül 2023'te CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklandı. Kasım 2023'te ise, Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği başkanlık seçimini kazanarak CHP Genel Başkanı oldu. 

ÖZGÜR ÖZEL'İN EŞİ 

Özgür Özel Didem Özel ile evlidir. Çiftin Didem isminde bir çocuğu bulunmaktadır. 

YORUMLAR 110
  • vatandaş rıza 5 ay önce Şikayet Et
    benim gözümde netanyahu neyse özgür özelde odur bunların ikiside amerikancıdır..
    Cevapla
  • esmerkabus 5 ay önce Şikayet Et
    çok önemli değil nereli olduğu
    Cevapla
  • aturan 5 ay önce Şikayet Et
    bu kadar kıvıranın oldugu ulkede kıvırması normal
    Cevapla
  • kantaroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    pek umurumuzda değil bunun haber konusu yapılması bile yanlış nerelidir kimdir kim olursa olsun sarhoşun tekidir
    Cevapla
  • Karabekir 5 ay önce Şikayet Et
    Eskişehir büyükşehir belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen değişim taraftarı değildi. Artık bunu özgür özel değiştirmeli yeni değişim için çabalayan odunpazarı belediyesi başkanı Kazım kurt olsun da ak parti de odunpazarı belediyesini alsın da kurtulalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle