CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu!

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan ikinci tur oylamasında 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi.

GİRİŞ 05.11.2023 03:21 GÜNCELLEME 07.11.2023 22:03
Bu Habere 611 Yorum Yapılmış

Son dakika CHP haberleri: CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda, genel başkanlık seçimi için yapılan ikinci tur oylamasında 1366 delegeden 812 oy alan Özgür Özel CHP'nin 8. Genel Başkanı seçildi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1366 delegeden 812 oy alarak CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilirken, Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyla genel başkanlık yarışında 2'inci oldu. 12 oy ise geçersiz sayıldı.

Özgür Özel kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği nedir? Özgür Özel'in babasıÖzgür Özel kimdir ve aslen nerelidir? Mesleği nedir? Özgür Özel'in babası

CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL SEÇİLDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ilk açıklamaları şu şekilde:

Hayatımın en büyük onurunu yaşıyorum. Bunu CHP'nin 100. yılında ve 100. yılında kurulan ilk sandığında ikinci yüzyıla yön verecek partimizin kurultayında oy birliğiyle şahsıma verilen bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Bizimle birlikte gönlü bizimle birlikte olan bundan sonra başlattığı adalet yürüyüşüne hep beraber devam edeceğimiz Sayın Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. İlkokul öğretmenimden, tüm öğretmenlerime bugün beni burada yalnız bırakmayan Bornova Anadolu Lisesi arkadaşlarıma ve elbette böylesi bir gecede gecenin bu saatinde bu büyük onuru benimle birlikte yaşayan tüm delegelerimize, tüm CHP'lilere yürekten teşekkür ediyorum.

'SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM'

Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma söz veriyorum. Süreç boyunca istemeden kırdıklarım olduysa af ola. Grubumuz pazartesi sabahından itibaren plan-bütçe komisyonundaki mücadelesine büyük bir enerjiyle ve tek yumruk olarak devam edecek. Bizlerde 5 ay sonraki çok önemli yerel seçim sürecine odaklanacağız. 1,5 milyon üyemize diyorum ki biz Cumhuriyetimizin 100. yılında yaşadığımız üzüntüyü atlatabilmek için yarından itibaren seferberlik ilan ediyorum.

KILIÇDAROĞLU, ÖZEL'İ TEBRİK ETTİ

Kurultay'daki genel başkanlık seçiminden yenilgiyle ayrılan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i tebrik etti.

Tebrik açıklamasını resmi X sosyal medya hesabından yapan Kılıçdaroğlu, "Büyük Önderimiz Atatürk’ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel’i kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN'IN BAY BAY KEMAL SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEM OLDU

CHP 38. Olağan Kurultay'ında rakibi Özgür Özel'den 276 oy daha az alarak CHP Genel Başkanlığı resmen sona ererken, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bay Bay Kemal' sözleri yeniden gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde düzenlediği bir mitingde CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ithafen söylediği 'Bay Bay Kemal' sözleri büyük yankı uyandırmıştı.

Erdoğan daha sonra resmi X sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, "Madem Bay Kemal ifadesini sevdi, öyleyse kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganını da vereyim: Bay Bay Kemal." ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

Genel başkan adayları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu oylarını kullandı.

Kılıçdaroğlu 1 numaralı sandıkta, Özel ise 3 numaralı sandıkta oy verdi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık için oy sayımı tamamlandı.

1366 delegesi bulunan CHP'de oy sayımı sonucu Özgür Özel 682 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

Salt çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tur seçimleri yapılacak.

BAŞKAN ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da CHP Kurultayı'na bir tebrik mesajı gönderdiği Divan Başkanlığı tarafından açıklandı.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP 38. Olağan Kurultayı'nı ziyaret eden Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Benedicta Lasi ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu ayrıca Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov ve Trakya Temsilcisi Güner Çetin ile de görüştü.

CHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın ile Hikmet Çetin de kurultayı takip etti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 611
  • SUM 5 ay önce Şikayet Et
    CHP Kılıçtaroğlunu imamoğlu yıktı ona hiç bir siyasetci güvenmeyin özelide yıkacak dur görürsünüz çok tehlikeli bir yahudi gelki hepsi aynıda
    Cevapla
  • Ysn 5 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine. Zihniyet değişmedikçe başkan değişse ne olacak.
    Cevapla
  • DARKTÜRK 5 ay önce Şikayet Et
    ABD, AB ve İsrail'in emrinde, PKK'nın hamisi CHP kuruldu. Hangi Atatürkçü vatanperver bu durumu kabullenir. Düşman kapıda değil içimizde. !!!
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 5 ay önce Şikayet Et
    Allah başka dert vermesin. Rabbim sabır versin CHP ye gönül verenlere.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    "Yok birbirimizden farkımız ama biz daha Atatürk çü daha PKK lıyız" yarışı... Atatürk PKK lı olmayı kabul eder miydi? Asla...! Bunlar ÇAKMA ATATÜRK ÇÜ GERÇEK PKK LI...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!