Özgür Özel CHP'yi böyle mi yönetecek? Her sözü skandal

CHP’de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu devri 38. Olağanüstü Kurultay’daki seçimle sona ererken, ana muhalefetin yeni lideri Özgür Özel’in nasıl bir çizgiyi takip edeceğini yakın geçmişteki çıkışları ele veriyor.

Özgür Özel CHP'yi böyle mi yönetecek? Her sözü skandal
Özgür Özel CHP'yi böyle mi yönetecek? Her sözü skandal
GİRİŞ 05.11.2023 16:37 GÜNCELLEME 06.11.2023 14:06
Bu Habere 195 Yorum Yapılmış

CHP genel başkanı olarak ilk konuşmasında, İsrail’e karşı vatan müdafaası yapan Filistin'li direniş oluşumu Hamas’ı “terör örgütü” olarak lanse eden Özgür Özel, dış politikada hangi zihniyeti sürdüreceğini açık ederken, kritik hususlardaki tepki çeken söylemlerini Haber7 okurları için derledik.

CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu!CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HDP’li Selahattin Demirtaş’ı “Cumhurbaşkanı Yardımcısı” yapmak istediklerini söyledi. “Herkes biliyor ki Kandil’de PKK unsurları kalmamıştır.” ifadesini kullandı. Katıldığı şehit cenazesinde gülücükler saçtı. Cezaevindeki FETÖ sanıklarını ziyaret etti. FETÖ medyası tarafından sürekli öne çıkarıldı. FETÖ’nün kapatılan Kimse Yok Mu isimli derneğine operasyon yapıldığında savunmaya koşup “Zulm ile abad olanın sonu berbat olur” tehdidinde bulundu. FETÖ’nün militan yuvasına dönüştürdüğü dershanelerin kapatılmasına “Millet zarar görür” sözleriyle karşı çıktı.

Yılbaşında "iki duble rakı içilmesinin haram olmadığını" düşünen "Anadolu Müslümanlığı" bulunduğu hezeyanını dile getiren Özgür Özel'in skandallar silsilesinin özeti şöyle...

FETÖ MEDYASININ GÖZDESİ

Özgür Özel, FETÖ’nün 17-25 Aralık emniyet-yargı eliyle gerçekleştirdiği darbe girişimi sürecinde Zaman, Taraf, Samanyolu gibi örgütün yayın organlarında sıklıkla boy gösterdi. Özel’in hemen her beyatanatı örgüt medyasında büyütülerek haberleştirildi.

CHP’li Özel’in kızı İpek Özel, FETÖ’nün kapatılan İzmir Yamanlar Koleji’nde düzenlenen Sanat Eğitim Tasarım Yarışması’nda ödüllendirildi.

Özgür Özel’in FETÖ medyasında boy gösterdiği bazı haberler şunlar:

FETÖ'CÜLERE ZİYARETE KOŞTU

Özgür Özel, FETÖ medyasında cirit attığı süreçte, adli tahkikata uğrayan FETÖ sanıklarına destek ziyareti gerçekleştirdi. Özel, 10 Ekim 2015’te İzmir’deki FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan 25 kişiyi ziyaret etti. Özel, “Bugün gelinen noktada o göz altı görüntüleri hepimizin yüreklerini sızlattı” dedi.

MEHMETÇİK’E İFTİRAYA KALKAN OLDU

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, katıldığı canlı yayın programında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik iftira atarak “15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığını” söylemişti. Özgür Özel, TSK’ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu’nu savundu. Özel, Tanrıkulu için, “Sezgin Tanrıkulu’nu linç edecek bir şey göremiyorum” dedi.

ŞEHİT CENAZESİNDE KIKIR KIKIR

Şırnak’ta 2018 yılında PKK’lı teröristlerin tuzakladığı EYP’nin infilak etmesiyle şehit olan Mustafa Kozak’ın cenazesine katılan Özgür Özel, herkes ağlarken gülerek sohbet etmişti. Özgür Özel, cenaze safında yanındaki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte hem sohbet etmiş hem gülücükler saçmıştı.

DEMİRTAŞ’I CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YAPMA HAYALİ

Özgür Özel, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde terör örgütü PKK tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini söylemişti.

Bir televizyon programında seçimi değerlendiren Özel, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin ikinci tura kalması halinde cezaevinde bulundan HDP’li Selahattin Demirtaş’a Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı teklif edilebileceğini açıklamıştı.

KUR’AN TALEBELERİNİ HEDEF ALDI

CHP’nin müstakbel lideri Özgür Özel, 4-6 yaşındaki çocuklar için açılan Sıbyan Mektepleri’ni orta çağ zihniyeti olarak tanımladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Sıbyan Mektepleri’ni orta çağ düşüncesi olarak tanımlayan Özel, “Bu kafayla Bilim'in B'si yok, Fiziğin F'si olmuyor üniversiteye gidince.” dedi.

İÇKİ VE KUMAR FETVASI: YILBAŞINDA HARAM DEĞİL!

Özgür Özel, yılbaşında içki ve kumarın haram sayılmadığı bir “Anadolu Müslümanlığı” olduğunu savunmuştu.

CHP'li Özel, “Bu ülkeden kendisini Müslüman olarak tanımlayan öyle hisseden, yılbaşı gecesi aldığı o bileti yada oynadığı tombalayı kumar görmeyen, yılbaşı gecesi ailesiyle birlikte içeceği bir iki kadeh içkiyi günah saymayan bir Anadolu Müslümanlığı geleneği var. Onun günahına da katlanıp bu ritüeli yaşayan bir Anadolu Müslümanlığı var.” demişti.

ERDOĞAN’A DİKTATÖR İFTİRASI

Özgür Özel, “Referandumsuz anayasa değişikliği için 400, referandumlu anayasa değişikliği için 360 milletvekili lazım. Biz yokuz. Tek adamlarla diktatörlerle oturup anayasa müzakeresi yapmıyoruz. Bizi denklemden düşün” ifadelerini kullanmıştı.

Özel, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2022 yılında Trabzon ziyareti sırasında elinden mikrofonu alarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren çocuk üzerinden skandal bir benzetmede bulundu. Özel, “Türkiye siyasetinde çocukları propagandaya alet eden, buna tenezzül eden bir lider hiç olmadı. Dünya siyaset tarihinde ise buna başvuranlar hep diktatörlerdi ve en bilindikleri ise Adolf Hitler'di.” sözlerini sarf etti.

FETÖVARİ SÖYLEM

CHP’li Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ’cülerin hükümeti hedef alan tehditlerini hatırlatan ifadelerde bulunmuş, “Saray rejiminin sonu geliyor” diyerek memurları tehdit etmişti. Özel, skandal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Saray rejiminin sonu geliyor. O son Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin. Bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları. Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları da siz olursunuz. Eğer ki koltuğunuza liyakatla oturdunuz, devletinize sadakatla çalışıyorsanız.”

FETÖ UYARISINA ÖLÜMLE TEHDİT İDDİASI

CHP eski Paris Başkan Yardımcısı İrem Ertürk, partisinin yurtdışı örgütlenmesine FETÖ’nün sızdığını, bunun üzerine genel merkezi harekete geçirmek istediğini ancak Özgür Özel tarafından ölümle tehdit edildiğini açıklamıştı.

Ertürk, FETÖ-Özel iddialarını şöyle sıralamıştı:

Paris CHP başkan yardımcısıydım. Ondan önce de Rhone Alpes bölgesi CHP başkan yardımcılığı yapmıştım. Orada FETÖ mensubu arkadaşlar gelip bizimle çalışmak istediğini söylemişlerdi. Lyon başkanı ve yönetim kurulu olarak çok net bir şekilde reddettik bizimle görüşmeye gelen, “abla” yı.

Paris için bunu yapamamışlar sanırım. Yine fetöden iltica ettiğini söyleyen tipler geldiler yönetime girdiler. Ortalığı ayağa kaldırdım. Merkeze yüzlerce mail, Msj vb derken. Özelden ölüm tehditleri almaya başladım. CHP ne yaptı biliyor musunuz ? Hiçbir şey … Ben bir başıma kaldım… polise gittim şikayetçi oldum vb… ardına Özgür Özel geldi o FETÖ’cüyüm diye gezen abiyle birlikte seminer verdi Paris’te...

___________

MAĞLUBİYETLERDE TEK RAKİBİ KILIÇDAROĞLU

Kılıçdaroğlu muhaliflerinin birleşik adayı olarak Kurultay zaferi elde eden Özgür Özel, bundan önce ise parti içerisinde girdiği 7 seçimden mağlup ayrılmıştı.

CHP milletvekili olup parti liderliğine kadar yükseltilmesine rağmen Manisa’da iki kez belediye başkanlığına aday olan Özel, iki seçimi de kaybetti.

Memleketi Manisa’nın Yunusemre ilçesinde desteklediği adaylar 2017 ve 2020 yıllarında iki kez kazanamadı.

Manisa’da kendi mahallesinde delege adayı olan Özgür Özel, bu seçimi de kaybetti.

2020 yılındaki Manisa il kongresinden mağlup ayrılan Özgür Özel, olağanüstü kurultay öncesi delege seçimlerinde Yunus Emre ilçesindeki seçimden mağlup ayrıldı.

Özgür Özel 7. kez kaybetti! Hezimette tek rakibi KılıçdaroğluHezimette tek rakibi Kılıçdaroğlu

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 195
  • Xxx 5 ay önce Şikayet Et
    Kendi şehrinde belediye başkanı seçilemeyen muhalefetin başına nasıl geldiği düşündürücü
    Cevapla
  • 06ankara 5 ay önce Şikayet Et
    Emanetci ........... Baba oğul geride kaldı , son anons kardeş örneklemesi hüsranla perde kapanır......
    Cevapla
  • vurdu gol oldu 5 ay önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine
    Cevapla
  • Tırıs 5 ay önce Şikayet Et
    Bir kaç gün havasını atar, sonra kılıçdaroğluna döner. Hele yerel seçimde İstanbul, Ankara'yı kaybetsin, o havasının nasıl söndüğünü göreceğiz İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    Yani, FETÖ yine iş başında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu