Özgür Özel, TSK'ya dil uzatan Sezgin Tanrıkulu'nu savundu: Linç ettirmem

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, TSK'ya yönelik mesnetsiz itiraflar atan Sezgin Tanrıkulu'nu savundu. Özel, Tanrıkulu için, "Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum" dedi.

GİRİŞ 28.09.2023 03:22 GÜNCELLEME 28.09.2023 03:29
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

CHP'de skandalların ardı arkası kesilmiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na baş kaldırarak genel başkanlığa adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Habertürk TV canlı yayınında eşine az rastlanır bir skandala imza attı.

Özel, geçtiğimiz haftalarda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik mesnetsiz itiraflar atan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun adeta avukatlığına büründü.

Özgür Özel, TSK'ya dil uzatan Sezgin Tanrıkulu'nu savundu: Linç ettirmem

'SEZGİN TANRIKULU'NU LİNÇ EDECEK BİR ŞEY GÖREMİYORUM'

Özel skandal açıklamalar yaptığı canlı yayında Tanrıkulu'nu şu ifadelerle savundu:

"Sezgin Tanrıkulu'na şu haksızlığı yapmayalım. Tanrıkulu bir yayına bağlandı. 6,5-7 dakika konuştu. 32 saniyelik bir yerden Ömer Çelik de Tanrıkulu'na saldırdı. Maalesef parti sözcümüz de benzer tavra girdi. Ben ondan ayrıştım. Tanrıkulu bir vaka söylüyor. Vaka 1982 yılında yaşanıyor. Helikopterden köylüler atılmış, Türkiye tanımış, tazminat ödemiş. Vaka o vaka. Tanrıkulu 'ben bu tip soruları TSK töhmet altında, şaibe altında kalmasın diye soruyorum' diyor. Ben burada Sezgin Tanrıkulu'nu linç edecek bir şey göremiyorum."

KILIÇDAROĞLU TANRIKULU'NA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Özel'in, Sezgin Tanrıkulu'nu savunurken, koltuğuna talip olduğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin milletvekili olmasına rağmen TSK'ya dil uzatan Sezgin Tanrıkulu'na tepki göstermiş ve "Kabul edilemez" demişti.

Kılıçdaroğlu, Tanrıkulu'na tepki gösterdiği açıklamasında, "Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızla görüşülecektir." şeklinde konuşmuştu.

Özgür Özel, TSK'ya dil uzatan Sezgin Tanrıkulu'nu savundu: Linç ettirmem

NE OLMUŞTU?

CHP'li Sezgin Tanrıkulu katıldığı canlı yayın programında yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik mesnetsiz iftiralar ortaya atarak 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığını söylemişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sorgulayacaklarını dile getiren Tanrıkulu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız." dedi.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 169
  • Ertuğrul 6 ay önce Şikayet Et
    Çünkü aynı zihniyetin aynı yolun yolcususun. PKK li hevalleriniz sarı torbaya girdikçe kuduruyorsunuz.
    Cevapla
  • Düddürü Dünyalı 6 ay önce Şikayet Et
    Her ne kadar olay 1982 yılında olmuș olsada, söz vatan ve askerse teferruatta tarih önemli değildir. Bu vatanı kuran kurtaran CHP yi kuran ULU ÖNDER ATATÜRKÜN olduğunu unutmuș ve görmezden geliyor Manisalı üç maynun tarzanı apoteke.
    Cevapla
  • reis ne derse o 6 ay önce Şikayet Et
    Pkk chpyi ele geçirmiştir. NOKTA.
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Linç ettirmez tabiki çünkü aynı kafadalar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu adamdan hiç bir halt olmaz kaz bile güdemez kılıçtaroğlu karşısında da büyük bir hezimete uğrayacak zira boş teneke gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki