Özgür Özel 7. kez kaybetti! Hezimette tek rakibi Kılıçdaroğlu

CHP’de Kılıçdaroğlu’nun koltuğu için savaş veren Özgür Özel, parti içerisinde girdiği 7’inci seçimden de mağlup ayrıldı. Manisa Yunusemre'de Özel'in desteklediği aday ilçe başkanlığı seçimini kaybetti.

GİRİŞ 21.08.2023 17:43 GÜNCELLEME 21.08.2023 17:50
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ardından kurultay sürecine giren CHP’de sancılı geçen delege seçimlerinde “değişimciler” bariz kayıp yaşıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin ilçe kongrelerinden üstünlükle ayrıldığı seçimler, liderliğe adaylığını açıklayan Özgür Özel’in memleketi Mersin’de de benzer şekilde neticelendi.

Manisa'nın en büyük ilçesi Yunusemre’de gerçekleştirilen kongrede Özgür Özel konuşma yaparak delegeleri yönlendirmesine rağmen hüsrana uğradı.

Özel’in desteklediği aday Yalçın Arcak ile Kılıçdaroğlu’na yakın “mezhepçi” tayfanın adayı olarak lanse edilen Heval Şahin Turan arasındaki yarış sona erdi. Seçimi Heval Şahin Turan 213 oyla kazandı. Böylelikle yeni CHP Yunusemre ilçe başkanı Özgür Özel’e değil Kılıçdaroğlu’na yakın isim oldu.

Zekeriya Say: Özgür Özel’in Atatürkçülüğü koltuk aşkına takıldı!Özgür Özel’in Atatürkçülüğü koltuk aşkına takıldı!

GİRDİĞİ HER SEÇİMİ KAYBETTİ

Özgür Özel’in siyasi kariyeri Kılıçdaroğlu gibi mağlubiyetlerle dolu. CHP milletvekili olup grup başkanlığına kadar yükseltilmesine rağmen Manisa’da iki kez belediye başkanlığına aday olan Özel, iki seçimi de kaybetti. Yunusemre ilçesinde desteklediği adaylar 2017 ve 2020 yıllarında iki kez kazanamadı. Kendi mahallesinde delege adayı olan Özel bu seçimi de kaybetti. Son olarak 3 yıl önceki Manisa il kongresinde galip gelemeyen Özgür Özel, bugün Yunus Emre ilçesindeki seçimden mağlup ayrıldı.

İşte Özgür Özel’in CHP’deki seçim mağlubiyetleri:

  1. 2009 yılında Manisa Belediyesi’ne başkan adayı oldu. Sadece %13 oy aldı. Seçimi MHP’li Cengiz Ergün %38’lik oranla kazandı.

  2. 2014’te yeniden Manisa Belediye Başkan adayı oldu. Vekillik avantajına rağmen yine kazanamadı. CHP’nin %18 oy aldığı Manisa’da MHP’li Cengiz Ergün %40’la başkanlığı elde etti.

  3. 2017 yılında Yunusemre ilçesinde desteklediği ilçe başkan adayı seçimi kaybetti.

  4. 2019 yılında Yunusemre ilçesi Güzleyurt mahallesinde bizzat delege adayı oldu. CHP’de yöneticilik yapmasına rağmen mahalle delegesi seçilemedi.

  5. 2020’de Yunusemre ilçesinde yine aday çıkardı, yine kaybetti.

  6. 2020’de Manisa İl Kongesi’ndeki seçimleri kaybetti.

  7. 2023'te Yunusemre ilçe kongresinde desteklediği aday değil rakibi kazandı.

Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı? Özgür Özel CHP'de nereye aday olsa kaybetmiş!Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı? Özgür Özel CHP'de nereye aday olsa kaybetmiş!

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 25
  • birbeyinoğlu 8 ay önce Şikayet Et
    ne farkaderki, otobüs aynı biri kaptan şöför öbürü yardımcı şöför, varacakları yer otogar!.
    Cevapla
  • MERSİNLİ 8 ay önce Şikayet Et
    Özgür Özel de soy ismi gibi özel bir adam aynı kılıçtaroğlu gibi her girdiği seçimi kaybetmiş bakarsınız bu sefer kazanır Allah tan umut kesilmez
    Cevapla
  • YUSUF YILDIZ 8 ay önce Şikayet Et
    Bu herif Manisalı değil aslen Pirçovalı dır. Manisalı olsa Kuran a bu kadar saldırır mı?.
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 8 ay önce Şikayet Et
    Demek ki Kılıçdaroğlu'nun yerine en liyakatlı aday ÖZGÜR'müş
    Cevapla
  • hakan 8 ay önce Şikayet Et
    İtici bir tip. Herhangi bir seçim kazanması mümkün değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!
Türkiye'nin tüm ticareti durdurması, İsrail basınını çıldırttı!