Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi oyuncuları kimdir? Ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu

TRT1 bu kez de Kudüs'ü fetheden komutan Selahattin Eyyubi'nin hayatını anlatan Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi dizisini ekrana taşıyor. Cennetin Krallığı filminin ardından bu dizi Müslüman alemi için önemli dönüm noktalarından biri olan Kudüs'ün önemini ve fethini konu ediniyor.

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi oyuncuları kimdir? Ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu
Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi oyuncuları kimdir? Ne zaman başlıyor? Oyuncu kadrosu
GİRİŞ 09.11.2023 15:15 GÜNCELLEME 13.11.2023 19:19
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi TRT1'in yeni tarihi dizilerinden biri. 2005 yapımlı Kudüs'ün fethini konu alan Cennetin Krallığı filminin tüm dünyada büyük bir ses getirmesinin üstünden yıllar geçtikten sonra bu kez de ülkemizde Kudüs Fatihi'nin hayatını anlatan bir dizi TRT1 ekranında izleyici ile buluşuyor. 

Yapımcılığını Akli Film'in üstlendiği Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'nin senaristliğini Diriliş Ertuğrul ve Barbaroslar Akdeniz'in Kılıcı dizilerinin de senaryosunu yazan Serdar Özönalan yapıyor. Dizinin yönetmen koltuğunda ise Alparslan Büyük Selçuklu'nun direktörlüğünü yapan Sedat İnci oturuyor. 

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ KONUSU

Bu dizi, 1169 ile 1193 arasında Suriye ve Mısır Sultanlığı yapan ve Eyyubiler Devleti'ni kuran Selahhattin Eyyubi'nin hayatını konu edinmektedir. Selahhattin Eyyubi'nin Müslümanlar için kutsal kabul edilen Kudüs topraklarını fethederek İslam alemine büyük bir zafer hediye etti. 

Selahaddin Eyyubi kimdir ve aslen nerelidir? Babası kimdir? Selahaddin Eyyubi'nin hayatı kısacaSelahaddin Eyyubi kimdir ve aslen nerelidir? Babası kimdir? Selahaddin Eyyubi'nin hayatı kısaca

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ NE ZAMAN?

Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi 13 Kasım'dan itibaren her Pazartesi saat 20.00'da yayınlanacak. 

KUDÜS FATİHİ SELAHATTİN EYYUBİ OYUNCULARI

İşte, Kudüs Fatihi Selahattin Eyyubi'nin oyuncu kadrosu...

UĞUR GÜNEŞ

DİLİN DÖĞER

O Kız 'Zeynep' Dilin Döğer kimdir? Dilin Döğer kaç yaşında? Dilin Döğer oynadığı diziler...Dilin Döğer kimdir ve kaç yaşındadır? Dilin Döğer oynadığı diziler...

MEHMET ALİ NUROĞLU

Mehmet Ali Nuroğlu

DOĞAN BAYRAKTAR

Doğan Bayraktar

KAAN ÇAKIR

Kaan Çakır

ERDİNÇ GÜLENER

Alparslan dizisi 'Çağrı Bey' Erdinç Gülener kimdir? Kırmızı Oda oyuncusuyla evlenen Erdinç Gülener...Erdinç Gülener kimdir? Kırmızı Oda oyuncusuyla evlenen Erdinç Gülener...

TUVANA TÜRKAY

Tuvana Türkay

EKİN TÜRKMEN

Ekin Türkmen

GÖKÇE AKYILDIZ

Gökçe Akyıldız

SEZGİN ERDEMİR

Sezgin Erdemir

ECE ÖZDİKİCİ

Ece Özdikici

SEDA YILDIZ 

Seda Yıldız

BUSE VAROL

Buse Varol

YORUMLAR 27
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Yani Allah aşkına Kudüs fatihlerinin kemiklerini sızlatacak ,onların Hayat tarzları ile zerre alakası olmayan dünya görüşlerine düşman olan ,hayat tarzlarını Paris'in moda tarzı ile şekillendirenlere bizim ecdadımıza temsil etme !!!??? fırsatı verilmesin.Lütfen yetkili ve etkili insanlar bu saçmalığa izin vermesinler.
    Cevapla
  • Rami Yasin 5 ay önce Şikayet Et
    Maalesef baş roldeki oyuncu hiç ama hiç beğenmedim , tam kasıntı , yapmacık ve ruhsuz oyuncu, doyguyu yansıtamadığı için, bence bu aktör Salahattin gibi bir zata rolünü oynamaya hak etmiyor. çok ama çok nefret ettim bu diziden daha başlamadan cönkü baş roldeki kişi bu ise Allah bilir hikayesinde neler sapacaksınız.
    Cevapla
  • Sancar 5 ay önce Şikayet Et
    Asıl olan Selahattin’in, babasının ve amcasının kısaca Eyyubi ailesinin Türk-İslam kültür ve geleneklerine göre yetiştiği, ordusunun ekseriyetinin Türklerden oluştuğu ve kurduğu devletin büyük bir Türk devleti olduğu gerçeğidir.
    Cevapla
  • Sancar 5 ay önce Şikayet Et
    Fazla ömürlü olmaz..10 Bölüm bile zor, final yapar..
    Cevapla
  • Nurten 5 ay önce Şikayet Et
    Keske Talha Uğurluel gibi Taririhi iyi bilen biriyle çalışma yapilsaydı çok izlemek icin heyecanliyım ama kesin bağırışlı çağırışlı bayanların erkekten çok kaba saba oldukları gerçek Tarihle hiç alakası olmayacak diyaloglar göreceğim diye korkmuyor da hatta üzülmüyor da değilim açıkçası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle