Tunç Soyer kimdir ve aslen nerelidir? Tunç Soyer'in babası ve dedesi kim? Bilinmeyen hayatı...

Tunç Soyer, Özgür Özel'in CHP İzmir Belediye Başkanı adayı için anket yapılacağını söylemesinin ardından gündem oldu. Peki Tunç Soyer aslında kimdir? İşte, merak edenler için Tunç Soyer'in biyografisi...

Tunç Soyer kimdir ve aslen nerelidir? Tunç Soyer'in babası  ve dedesi kim? Bilinmeyen hayatı...
Tunç Soyer kimdir ve aslen nerelidir? Tunç Soyer'in babası ve dedesi kim? Bilinmeyen hayatı...
GİRİŞ 23.11.2023 15:20 GÜNCELLEME 23.11.2023 15:20
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tunç Soyer 13 Mayıs 1959'da Ankara'da dünyaya geldi. Tam adı Mustafa Tunç Soyer'dir. Aile kökeni Kosova'ya dayanmaktadır. Şimdilerde 64 yaşındadır. Dedesi, Kosova'nın başkenti Priştine'de Ege'ye yerleşmiştir. Babası, Nurettin Soyer, annesi ise Güneş Soyer'dir.

Çocukluk dönemini Ankara'da geçiren Tunç Soyer, daha sonrasında ailesi ile birlikte İzmir'e yerleşti. İlk ve orta öğreniminin ardından  Bornova Anadolu Lisesini tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Üniversiteden sonra akademik yolda devam etmek isteyen Tunç Soyer, İsviçre'de bulunan Webster Üniversitesi'nde 'Uluslararası İlişkiler', alanında, Dokuz Eylül Üniversitesinde ise 'Avrupa Birliği' alanında yüksek lisans yaptı. 

Tunç Soyer

KARİYERİ

2003'te, dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina'nın danışmanlığını yaptı. 2004'te ise İzmir Ticaret Odası'nda Dış İlişkiler Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 2006'ya dek bu görevine devam etti. 

2006'da ise Dışişleri Bakanlığı'nca EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreter olarak görevlendirildi.

Tunç Soyer'in biyografisi

SİYASİ HAYATI

CHP'nin içinde aktif olarak yer alan Tunç Soyer, Nisan 2009'da CHP'den Seferhisar Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katıldı. Seçimde başarı elde etti ve Seferhisar Belediye Başkanlığı yaptı. Ertesi dönemde yeniden Seferhisar Belediye Başkanı oldu. 

2019'da ise CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. 2019'dan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

TUNÇ SOYER'İN EŞİ

Tunç Soyer, 20 Şubat 1988'de nikah masasına oturduğu Neptün Soyer ile evlidir. Çiftin, Duygu ve Defne isminde iki kızı bulunmaktadır.

Tunç Soyer'in eşi

YORUMLAR 8
  • Rumcuk 5 ay önce Şikayet Et
    Yunanın denize hepsinin dökülmediği görüyoruz
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 5 ay önce Şikayet Et
    12 Eylülde sözde askeri savcı Ülkücülere işkence yapan hakim albay nurettin soyer'in oğludur.
    Cevapla
  • mustafa kose 5 ay önce Şikayet Et
    soyu belli olsada bulgar domuzu yemistir allah korusun dini yonden telikeli insalar soyleri cingene olabilir
    Cevapla
  • dr volkan 5 ay önce Şikayet Et
    İzmirde en azından 1 milyon balkan göçmeni ve girit göçmeni kardeşimiz var büyük çoğunluğu maneviyatı zayıf ve chp destekçisi malesef
    Cevapla
  • Meral Alakuş 5 ay önce Şikayet Et
    Kimin maneviyatı zayıfmış, açıklama isterim, böyle genellemeler yapılır mı Dr. Bey, cahillik ve önyargılar okumuşlara kadar yol almış, yazık!!!
    Cevapla
  • mmed 5 ay önce Şikayet Et
    Süzme dönme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle