Deniz Yücel kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? CHP sözcüsü Deniz Yücel'in biyografisi...

Yeni CHP sözcüsü Deniz Yücel, Tunç Soyer hakkındaki açıklamasının ardından gündem oldu. Peki Deniz Yücel kimdir? İşte merak edenler için Deniz Yücel'in bilinmeyen hayatı...

Deniz Yücel kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? CHP sözcüsü Deniz Yücel'in biyografisi...
Deniz Yücel kimdir ve aslen nerelidir? Babası kim? CHP sözcüsü Deniz Yücel'in biyografisi...
GİRİŞ 23.11.2023 11:05 GÜNCELLEME 23.11.2023 11:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Deniz Yücel 1977'de İzmir'de dünyaya geldi. Aslen Balkan göçmenidir. Şimdilerde 46 yaşındadır. Avukat Esen Yücel'in oğludur. 

Çocukluk dönemini İzmir'de geçiren Deniz Yücel, ilk ve orta öğreniminin ardından İzmir Atatürk Lisesinden mezun oldu. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamladı. 

Eğitim hayatının ardından İzmir Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. 

Tunç Soyer kimdir ve aslen nerelidir? Tunç Soyer'in babası  ve dedesi kim? Bilinmeyen hayatıTunç Soyer kimdir ve aslen nerelidir? Tunç Soyer'in babası ve dedesi kim? Bilinmeyen hayatı

Deniz Yücel

SİYASİ HAYATI

Yıllardan beri CHP'nin içinde aktif olarak yer alan Deniz Yücel, 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev üstlendi. Aynı dönemde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü oldu. 

2018'de yapılan İzmir Olağan İl Kongresinde CHP İzmir İl Başkanı olarak seçildi. 2020'de de yeniden aynı göreve getirilen Yücel, 5 yıl boyunca bu unvan ile siyasi çalışmalarına devam etti. 2023'te ise milletvekili adayı olmak için görevinden istifa etti. 

Haziran 2023'te TBMM Adalet Komisyonu üyesi oldu. 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayında ise Parti Meclisine seçildi.

Deniz Yücel'in biyografisi

MİLLETVEKİLİ OLDU

14 Mayıs 2023'te gerçekleşen genel seçimlerde İzmir 2. bölgeden CHP milletvekili adayı oldu. Seçim sonucunda İzmir Milletvekili olarak seçildi. Günümüzde de milletvekilliği yapmaktadır. 

CHP SÖZCÜSÜ OLDU

Deniz Yücel Kasım 2023 itibariyle CHP'nin sözcüsü olarak görevlendirildi. 

DENİZ YÜCEL EVLİ Mİ?

Deniz Yücel, Gönenç Bilgen Yücel evlidir. İki çocuğu bulunmaktadır. 

Deniz Yücel ve Gönenç Bilgen Yücel

YORUMLAR 5
  • Sedat Antalya 5 ay önce Şikayet Et
    Balkanlardan gelenlerin hepsi değil ama çoğu, oradan getirdikleri bize uygun ait olmayan içki giyim kuşam kültürü bir şekilde yayılmasına sebep oluyorlar, ve çoğunluğu CHP'li oluyor, illede Bulgar göçmenleri, içki ve eylence onlar için olmazsa olmaz, AKP'den nefret ederler.
    Cevapla
  • 06 ankara 4 ay önce Şikayet Et
    Teşhisiniz çok doğru,tebrikler.Bunlarin (Özgür özel,Deniz Yücel, Meral Aksener ,Erkan Baş vs) hepsi asimilasyona uğramış,milliyetini ve aidiyetini kaybetmiş kişilerdir.Tek amaçları emperyalistlere hizmet edecek bir ülke yaratmak ve Devletten intikam almak için gòrevlendirilmis kişilerdir.
    Cevapla
  • AYNUR ŞEN 5 ay önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsunuz ,sosyalist devlet idaresi ile yönetilen ülkedir.disipli inliyaşam,5vakit namazını kılanlardır,provoktörsün herhalde ,
    Cevapla
  • mehmet 12 5 ay önce Şikayet Et
    iyi bir insan chp ye 3,4 puan getirir
    Cevapla
  • Dikkat 5 ay önce Şikayet Et
    İyi insan, chp. Bu cümlede anlatım bozukluğu var
    Cevapla