AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan adayı Samir Er kimdir, aslen nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda Malatya Büyükşehir Belediyesinin adayını açıkladı. Malatya’nın Belediye Başkan adayı Sami Er oldu. Peki, Sami Er kimdir, aslen nerelidir?

AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan adayı Samir Er kimdir, aslen nerelidir?
AK Parti Malatya Büyükşehir Başkan adayı Samir Er kimdir, aslen nerelidir?
GİRİŞ 19.01.2024 00:16 GÜNCELLEME 19.01.2024 00:16

1963 yılında Malatya'da doğan Sami Er, kökeni Arapgir'e dayanmaktadır. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamlayan Er, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı'nda Kent Çalışmaları ve Yönetimi (Kentsel Dönüşüm) alanında tamamladı.

Çalışma hayatına 1989-1990 yıllarını kapsayan dönemde Ümran Boru San. Tic. A.Ş.’de Mühendislik ve Kalite Kontrol Müdürlüğü göreviyle başlayan Er, 1990-1992 yılları arasında M.S.B. Diyarbakır İnşaat Emlak Daire Başkanlığı'nda Kontrol Mühendisi olarak askerlik görevini yerine getirdi. Ardından 1992-1993 yıllarında 1400 konutluk Beykoz Göksu Evleri projesinde Kontrol Mühendisi olarak çalıştı.

1993 yılında İstanbul Bağcılar Belediye Başkanlığı'nda Mühendis olarak göreve başlayan Er, burada şeflik, müdür yardımcılığı ve müdürlük gibi çeşitli kademelerde görev aldı. 2004-2005 yılları arasında İstanbul Büyükçekmece Yakuplu Belediyesi'nde Fen ve İmar Planlama Müdürlüğü görevini üstlendi. 2005-2008 yılları arasında ise Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı ve Fatih Belediyesi iştiraki Halktaş A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini başarıyla sürdürdü.

2008 yılında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atanarak Malatya'ya dönen Er, bu dönemde aynı zamanda Malatya Belediyesi ve İl Özel İdaresi iştiraki Esenlik şirketinin ortaklar kurulu üyeliği ve Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli görevleri de üstlendi. 2011 yılına kadar bu görevleri başarıyla sürdüren Er, çeşitli vakıf ve derneklerde kurucu ve mütevelli heyeti üyelikleri de üstlendi.

2011 Eylül ayında İstanbul Üsküdar Belediyesi'nde Mali İşler ve Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanarak İstanbul'a dönen Er, bu görevini 2014 Temmuz ayına kadar başarıyla sürdürdü. Er'in kamu hizmetleri ve kurumsal görevleri, onun başarıyla dolu bir kariyerini yansıtmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL