Tolga Savacı kimdir, aslen nerelidir? Tolga Savacı kiminle evli, neden vefat etti?

Türk sinemasının sevilen isimlerinden biri olan Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu 60 yaşında aramızdan ayrıldı. Ünlü oyuncunun vefat haberi, eşi Nermin Bezmen tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Peki, Tolga Savacı kimdir, Nermin Bezmen ile yaş farkı nedir?

Tolga Savacı kimdir, aslen nerelidir? Tolga Savacı kiminle evli, neden vefat etti?
Tolga Savacı kimdir, aslen nerelidir? Tolga Savacı kiminle evli, neden vefat etti?
GİRİŞ 10.04.2024 16:52 GÜNCELLEME 10.04.2024 16:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Eşi Nermin Bezmen'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Yüreğim kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi." ifadeleriyle vefatını duyurduğu Tolga Savacı, Türk sinema tarihinin başarılı isimlerindendi. Peki, Tolga Savacı kimdir, aslen nerelidir ve Nermin Bezmen ile arasındaki yaş farkı nedir? İşte, Tolga Savacı'nın hayatına ilişkin tüm merak edilenler!

Ahmet Mümtaz Taylan kimdir, kaç yaşındadır? Ahmet Mümtaz Taylan dizi ve filmleri!Ahmet Mümtaz Taylan kimdir, kaç yaşındadır? Ahmet Mümtaz Taylan dizi ve filmleri!

Gavs-ı Sânî Hazretleri kimdir? Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseynî neden vefat etti?Gavs-ı Sânî Hazretleri kimdir? Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseynî neden vefat etti?

TOLGA SAVACI KİMDİR?

Tolga Savacı, 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul’da doğdu. Fransız Koleji mezunu olan Savacı, mankenlik kariyerine İtalya'da başladı. Gençliğinde motosiklet yarışçılığı da yapan Savacı, Türk sinemasına 1985 yılında "Arzu" filmi ile adım attı. Hülya Avşar ile birlikte rol aldığı unutulmaz yapımlarla Türk izleyicisinin kalbinde taht kurdu.

TOLGA SAVACI KARİYER HAYATI

Tolga Savacı, mankenlik eğitimini almak için 1983 yılında İtalya'ya gitmiş ve 2 yıl boyunca İtalya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde mankenlik yapmıştır. Oyunculuğa olan ilgisiyle "Arzu" filmiyle sinemaya adım atan Savacı, Banu Alkan ile başrol oynamıştır. Ardından Hülya Avşar ile "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" filmlerindeki performansı ile dikkat çekmiştir.

2015 yılında ünlü yazar Nermin Bezmen ile evlenen Tolga Savacı, hayatına ABD'nin New Jersey eyaletinde devam etmiştir. Eşiyle birlikte yaşadığı Amerika'da klasik otomobillerin bakımı konusunda çalışmalar yaparak farklı bir alana yönelmiştir. 5 yıllık birlikteliğin ardından çift, 2015 yılında Bebek Ayşe Sultan Korosu’nda dünyaevine girmiştir.

Nermin Bezmen kimdir, mesleği nedir? Tolga Savacı'nın Nermin Bezmen'in dedesi...Nermin Bezmen kimdir, mesleği nedir? Tolga Savacı'nın Nermin Bezmen'in dedesi...

Türk sinemasının sevilen ismi Tolga Savacı'nın ani vefatı, sevenlerini derinden sarstı. Usta oyuncunun kısa süre önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etmesi, Türk sinemasına duyulan büyük bir kaybı beraberinde getirdi. Tolga Savacı, sinema kariyeri ve özel yaşamındaki renkli anılarla Türkiye'nin hafızasında yaşamaya devam edecek.

YORUMLAR 8
  • Vatandaş ! 2 hafta önce Şikayet Et
    Türk filmlerindeki , kadroyu bilerek mavi gözlü seçmeleri ne kadar ironik !
    Cevapla
  • Vatandas 1 ay önce Şikayet Et
    Nasıl olsa vasiyetini bizimle paylasmadi.hanimi baktı turkiyeye getirmek güç olacak hemen vasiyet etti beni ABD ye gömün dedi. Bı türk musluman neden gavur memleketinde gömülmek istesin.
    Cevapla
  • mekansız 2 ay önce Şikayet Et
    insanların ahlakının bozan bu müsvettelere rahmetmi okunur ateşi bol olsun
    Cevapla
  • hans 2 ay önce Şikayet Et
    sen ne olcan he
    Cevapla
  • Aystgn 2 ay önce Şikayet Et
    Türk milletinin ahlakını bozanlara rahmetmi okunur. Allah a havale ettik rol arkadaşıyla orada da buluşsun
    Cevapla
  • hans 2 ay önce Şikayet Et
    senin ahlakini ne halde
    Cevapla
  • ottoman 2 ay önce Şikayet Et
    sen çokk dürüst birisin ahlaklı kimsinki sen insanların ne olduğu hakkında konusuyorsun bırak ona yüce rabbim karar versin utanmada yok artık sizlerde
    Cevapla
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin, Allah korktuğundan kurtarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle