Gönül Dağı 'Beyza' kimdir ve aslen nerelidir? Nasıl ünlü oldu? Bilinmeyen hayatı

TRT1 ekranında seyirci ile buluşan Gönül Dağı'nda Beyza karakterini canlandıran Edanur Yılmaz oldukça dikkat çekti. Peki Edanur Yılmaz aslında kimdir? İşte, merak edenler için Edanur Yılmaz'ın biyografisi...

Gönül Dağı 'Beyza' kimdir ve aslen nerelidir? Nasıl ünlü oldu? Bilinmeyen hayatı
Gönül Dağı 'Beyza' kimdir ve aslen nerelidir? Nasıl ünlü oldu? Bilinmeyen hayatı
GİRİŞ 03.03.2024 20:59 GÜNCELLEME 11.03.2024 18:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Edanur Yılmaz 24 Aralık 1997’de Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Kırşahirli'dir. Şimdilerde 27 yaşındadır.

Çocukluk dönemini Kırşehir'de geçiren Edanur Yılmaz, ilk ve orta öğreniminin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Ses Eğitimi Bölümünden mezun oldu. Daha sonra yine aynı üniversitede müzik alanında yüksek lisans yaptı.

6. sınıfa gittiği dönemde müzik hayatı başlayan Edanur Yılmaz, Liseye devam ettiği dönemde TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun sınavlarına girdi ve kazandı. 4 yıl boyunca burada eğitim aldı. Bu dönemde bağlama çalma serüveni başladı.

Herhangi bir kursa gitmeksizin sadece babasından bağlama çalmayı öğrenen Edanur Yılmaz, sonraki dönemlerde ise ud, gitar ve piyano çalmayı öğrendi. Müzik kariyerine devam ederken sosyal medya hesabında bağlama çalıp türkü söylediği bir videoyu paylaştı.

Oyuncu oldu hikayesi de bu video paylaşımının ardından gerçekleşti. Oldukça büyük beğeni toplayan videodan sonra, söylediği türkü Alın Yazısı'nın söz yazarı Gökhan Üçel ve yapımcı Ferhat Eşsiz ile sesini daha geniş kitlelere duyurdu.

Ardından TRT1 ekranında yayınlanan Gönül Dağı dizisinde türkü seslendirdi. Dizideki enerjisi ile takdir toplayan Yılmaz, dizinin 129. bölümü itibariyle kadroya dahil oldu. böylece oyunculuğa ilk adımını attı. Günümüz de de Gönül Dağı'nda Asuman'ın öğrencisi Beyza karakteri ile oyunculuk performansı sergilemektedir.

Gönül Dağı'nın müzisyeni oyuncu oldu! Müzisyenlikten oyunculuğa giden hikayeGönül Dağı'nın müzisyeni oyuncu oldu! Müzisyenlikten oyunculuğa giden hikaye

YORUMLAR 4
  • abdullah 1 gün önce Şikayet Et
    dizi bize kaybolan değerleri dostluğu arkadaşlığı yardımlaşmayı kısacası insan olmamın gerekliliğini anlatıyor.her bölüm başlarken bir oyuncu konuşuyor ya işte hayat dersi gibi.teşekkürler tüm oyunculara.
    Cevapla
  • Emine 4 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel dizi
    Cevapla
  • Eminw 4 ay önce Şikayet Et
    Gönül dağı hiç bitmesin çok güzel dizi arka sokaklar dizisi gibi uzun sürsun final olmasın
    Cevapla
  • DEVLET ADABI 4 ay önce Şikayet Et
    Gayet yerinde GÜZEL hareket Edanur ÖZTÜRK Hanımmm yolun bahtın şansın her zaman her daim AÇIK ve ALLAH' ım yar ve yardımcın olsun....,,,AİLE DİZİSİ GÖNÜL DAĞINI izlemeye DEVAMMMM...........,,,,,,,,,,,,,,,,
    Cevapla