Gönül Dağı'nın müzisyeni şimdi oyuncu oldu! Müzisyenlikten oyunculuğa giden hikayesi...

Gönül Dağı türküleri ile adından söz ettiren Edanur Yılmaz şimdi de oyuncu oldu. Asuman’ın öğrencisi Beyza karakteri ile dizide rol alan Edanur Yılmaz, müzik hayatından oyunculuğa geçiş sürecini anlattı.

Gönül Dağı'nın müzisyeni şimdi oyuncu oldu! Müzisyenlikten oyunculuğa giden hikayesi...
Gönül Dağı'nın müzisyeni şimdi oyuncu oldu! Müzisyenlikten oyunculuğa giden hikayesi...
GİRİŞ 06.03.2024 10:11 GÜNCELLEME 06.03.2024 10:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Duru, etkileyici yorumu ve sesiyle Gönül Dağı türkülerine renk katan Edanur Yılmaz Gönül Dağı'nın öne çıkan isimlerinden biri. Dikkat çekici isim Yılmaz, şimdi de oyuncu oldu. 

Edanur Yılmaz’ı 2 Mart Cumartesi akşamı yayınlanacak 129. Bölümde Asuman’ın öğrencisi Beyza karakteri ile oyunculuk yapmaya başlayacak. Edanur Yılmaz konuyla ilgili detayları birer birer anlattı. 

Gönül Dağı 'Beyza' kimdir ve aslen nerelidir? Nasıl ünlü oldu? Bilinmeyen hayatıGönül Dağı 'Beyza' kimdir ve aslen nerelidir? Nasıl ünlü oldu? Bilinmeyen hayatı

İşte Edanur Yılmaz ile yapılan o röportaj...

-Dizinin yeni bölümünde sizi sadece sesinizle ve yorumunuzla değil oyuncu olarak da izleyeceğiz. Size bu teklif yapıldığında neler hissettiniz?

-O telefon geldiğinde yaşadığım heyecanı anlatmam mümkün değil. ‘Alın Yazısı’ eseriyle milyonlarla beraber gönülden bağ kurmuşken şu an televizyon ekranından izleyicilere seslenecek olmam beni çok ama çok mutlu etti. Ayrıca Yapımcımız Ferhat Eşsiz’in bana güvenip böyle bir teklifte bulunması da beni çok onurlandırdı. 

 -Sizi 129. Bölümde Asuman’ın öğrencisi Beyza rolünde izleyeceğiz. Anadolu Türkü Yarışması’na katılmak isteyen ancak ailesinin desteğini alamayan Beyza’nın yardımına Asuman ve amcaoğulları yetişecek.  Babasıyla yaşayan ve anne hasreti çeken Beyza hayallerine kavuşabilecek mi?

-Amcaoğullarının yardıma koşup da ellerinin değdiği hiç kimseyi ve hiçbir şeyi yarı yolda bırakacaklarını sanmıyorum ama bakalım Beyza’nın başına daha neler neler gelecek birlikte izleyeceğiz. 

-Oyunculuk yapmakta zorlandınız mı? Öncesinde bir eğitim aldınız mı?

-Yaptığım meslek gereği işimizin büyük kısmı sahnede geçtiği için yapabilirim diye düşündüm. Öncesinde de bir eğitim almadım, hatta okullarda düzenlenen tiyatrolarda bile rol almadım. Bu yüzden hem endişeliydim hem de kendime güveniyordum. Ama sete gittiğimde ekiple tanışınca çok rahatladım ve hiç zorlanmadım. 

-Gönül Dağı hem müzisyenlikte hem de oyunculukta sizin ilklerinizden biri oldu. Bundan sonra oyunculuk teklifi alırsanız değerlendirir misiniz?

-Daha önce sorsaydınız hayır derdim sanırım ama oyunculuğun çok keyifli olduğunu gördüm ve kendimi o an çok mutlu hissettim bu yüzden kesinlikle değerlendiririm. 

-Gönül Dağı’nda yer alan türküleri seslendirirken neler hissediyorsunuz? Dizi müziklerini yaparken çekimleri izliyor musunuz? O kadar içten ve samimi seslendiriyorsunuz ki türküleri sanki oralarda yaşıyorsunuz ya da oraya bir yolculuk yapmışsınız hissi uyandırıyor şarkılar…

-Gönül Dağı o kadar içimizden biri, ailemiz gibi oldu ki artık sanki Kırşehir’de köye gittiğimizde komşuya çaya gitmişiz gibi… Hikayesi güzel, verilen mesaj güzel, öğrettiği şeyler güzel… Bir şeyler hissetmeye zorlamıyor insanı, zaten hissetmiş oluyorsunuz her şeyi. Hepimizin derdi, kederi farklı fakat acımız aynı. Acımız aynı olunca da o samimiyet karşı tarafa bir şekilde geçiyor. Bir an da hepimizin derdi aynı dertmiş gibi oluyor. Bu da benim için inanın paha biçilmez bir his. Dinleyicimin beni anlaması, duygularımızın aynı olması beni çok mutlu ediyor. 

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Erhan 2 ay önce Şikayet Et
    Artık dizi başlayınca televizyonu odada tek başına bırakıyoruz dizi bitince tekrar buluşuyoruz
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Son bölümleri biraz saçmalıkla dolu hele Veysel efendi elleri cebinde rolle alakası yok taner kendini aşmış hemen herşeye icat hazır sıkmaya başladı seneryocular bir numaralı oyuncuları eksiltin bakalım
    Cevapla
  • ömer 2 ay önce Şikayet Et
    bu kadın kapalı değilmiydi?
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Kapalı olan bu degil di o gönül dagi türküsünü söyleyen ipek karabagir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Devlet Bahçeli'den Eurovision tepkisi! 'Batsın böyle çağdaşlık'
Türk Yıldızları'ndan Türk Dil Bayramı'na özel gösteri