Servet Yardımcı kimdir ve aslen nerelidir? Kardeşi kim? Servet Yardımcı biyografisi

Servet Yardımcı TFF Başkanlığı için adaylığını duyurduktan sonra gündem oldu. Bunun üzerine Servet Yardımcı'nın hayatı ve kariyeri ile ilgili detaylar oldukça merak edildi. İşte, araştıranlar için Servet Yardımcı'nın bilinmeyen hayatı...

Servet Yardımcı kimdir ve aslen nerelidir? Kardeşi kim? Servet Yardımcı biyografisi
Servet Yardımcı kimdir ve aslen nerelidir? Kardeşi kim? Servet Yardımcı biyografisi
GİRİŞ 22.04.2024 09:59 GÜNCELLEME 22.04.2024 09:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Servet Yardımcı 26 Aralık 1957'de Rize'de dünyaya geldi. Aslen Rizelidir. Şimdilerde 66 yaşındadır. AK Parti eski milletvekili e Millî Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı ile kardeştir.

Çocukluk dönemini Rize'de geçiren Servet Yardımcı, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından Londra Başkent Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 

İş insanı Servet Yardımcı, 2008'de Hasan Doğan'ın listesinde yer aldı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kuruluna girdi. Bir dönem Başkan vekilliği yaptı. Ardından Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde yönetim kurulu üyeliği yaptı. 

2012'de 1. Başkan Vekili oldu. Nihat Özdemir yönetiminde de bu görevine devam etti. Ayrıca, TFF'nin FIFA ve UEFA ile ilişkilerini de yürütmektedir. 

2015'te UEFA Yönetim Kuruluna girmek için adaylığını ilan etti ancak seçilemedi.2017'de 41. UEFA Kongresinde yapılan seçim ile UEFA Yönetim Kurulunda görev aldı. 2021 yeniden aday oldu seçimi kazandı.

Servet Yardımcı aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü'nün kongre üyeleri arasında yer almaktadır. 

TFF BAŞKAN ADAYI OLDU

Servet Yardımcı 2024'te yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı için adaylığını ilan etti. 

Erdal Alkış kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Bilinmeyen hayatıErdal Alkış kimdir ve aslen nerelidir? Ne iş yapıyor? Bilinmeyen hayatı

YORUMLAR 1
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Servet Bey bu görevi çoktan haketmiştir. Büyük bir tecrübeye sahiptir. Artık Başkan olma zamanı..!!'
    Cevapla