Asr Suresi faziletleri nelerdir? Asr Suresi Arapça ve Türkçe okunuşu...

Kuran-ı Kerim'in en faziletli surelerinden biri olan Asr Suresi, insanın içinde bulunduğu gafleti en net şekilde ifade ettiği, kurtuluşunun ancak iman etmekle mümkün olduğunu öğretmektedir. Peki Asr Suresi faziletleri nelerdir? Asr Suresi namazda okunur mu?

Asr Suresi faziletleri nelerdir? Asr Suresi Arapça ve Türkçe okunuşu...
Asr Suresi faziletleri nelerdir? Asr Suresi Arapça ve Türkçe okunuşu...
GİRİŞ 06.04.2021 15:09 GÜNCELLEME 06.04.2021 15:09

Kuran-ı Kerim’in 103 suresi, 601. sayfasında yer alan Asr Suresi, 3 ayetten oluşmasına karşılık en faziletli surelerden biri olarak nakledilmektedir. Mushaftaki sıralaması 103, iniş sırlaması 13’dür. Mekke’de nazil olan Asr Suresi, ilk ayetinde geçen zaman, çağ anlamına gelen asr kelimesinden almaktadır. 

Asr Suresi Fazileti

Peygamber Efendimiz (s.a.s), Asr Suresi için ‘kim asr suresini okursa günahları affedilir.’ Şeklinde buyurmuştur. Bununla birlikte Kuran-ı Kerim’in en faziletli ve kıymetli surelerinden biri olduğu, herkesin her fırsatında okuması gerektiği tavsiye edilir. Asr Suresinin sıklıkla okunmasıyla ilgili bir araya gelen cemaatlerin asr suresini okuyarak Allah’ı zikretmelerinin çok faziletli olduğu alimler tarafından nakledilmektedir. Kısa bir süre olan Asr Suresi namazda da okunabilmektedir.  Asr Suresi faziletleri şöyledir:

- Her gün düzenli olarak asr suresi okumayı alışkanlık ahline getiren kişilerin dertleri azalır. Allah’a sığınarak dua ettiğinden sıkıntılarından tez vakitte kurtulur. 

- Hastalara şifa olur.

- Sıkıntı ve kederi alır. 

Asr Suresi Arapça Okunuşu

  1.  Vel'asr.

  2.  İnnel'insâne lefî husr.

  3.  İllellezîne âmenû ve amilûssâlihâti vetevâ savbilhakkı vetevâ savbissabr.

Asr Suresi Meali

  1.  Asr´a yemin olsun ki,

  2.  İnsan mutlaka bir ziyandadır.

  3.  Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler bunun dışındadır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız