Zilkade ayının faziletleri nelerdir? Zilkade ayı namazı kaç rekat?

Haram ayların ilki olan Zilkade ayı, Müslümanların hac vazifesini gerçekleştirmek için yola çıktıkları aydır. Yapılan ibadetlerin Allah katında kabul edildiği, günahların affedildiği ay olarak kabul edilen Zilkade ayında diğer aylara göre ibadetlerde daha hassas olunması tavsiye edilir? Peki Zilkade ayı ibadetleri nelerdir?

Zilkade ayının faziletleri nelerdir? Zilkade ayı namazı kaç rekat?
Zilkade ayının faziletleri nelerdir? Zilkade ayı namazı kaç rekat?
GİRİŞ 11.06.2021 13:58 GÜNCELLEME 11.06.2021 13:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Zilkade ayı, haram ay olarak bilinen zulmün ve kötülüğün Allah tarafından yasaklandığı ayların ilkidir. İslam dininde kıymet verilen ve ibadetlere daha çok dikkat edilen bu ay, diğer aylara göre daha faziletlidir. Müslümanların hac vazifesini gerçekleştirmek için yola çıktığı Zilkade ayında savaş ve çatışmadan uzak durulur. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in çok fazla sıkıntıya maruz kaldığı aydır. Bundan dolayı Peygamber Efendimiz (s.a.s)’ın bu ay ile ilgili hadis-i şerifleri bulunur. Ramazan ve Kurban Bayramları arasında yer alan Zilkade ayı, halk arasında yaygın bir efsane olan iki bayram arasında evlenilmez inanışının tam tersine bu ayda evlenen Peygamberimiz örnek gösterilir.  

Küsuf namazı nedir, ne zaman kılınır? Küsuf namazı faziletleri...Küsuf namazı nedir, ne zaman kılınır? Küsuf namazı faziletleri...

Zilkade Ayı İbadetleri

Haram aylardan biri olan Zilkade ayından yapılan ibadetler diğer aylarda yapılan ibadetlerden daha kıymetli kabul edilir. Bu ayda nefsini yenip oruç 3 gün oruç tutan kimselere 900 senelik oruç sevabı yazılır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünneti olan pazartesi ve perşembe günleri oruç tutmaya özen göstermek Allah (c.c) katında çok kıymetlidir.

Zilkade Ayı Namazı

Zilkade ayının 9. Gecesi 2 rekat namaz kılmak geçmiş günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için tavsiye edilir. 18 Haziran Cuma gecesini 19 Haziran Cumartesiye bağlayan gecede kılınan 2 rekat namazın her rekatında Fatiha, Müzemmil sureleri okunur ardından rüku ve secdeye gidilir. Tayyihat, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunduktan sonra selam verilir. Namazı kıldıktan sonra ise 3 defa Yasıin-i Şerif okunur. 

YORUMLAR 1
  • aysel 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel kısa bilgilerle bizi bilgilendiriyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi