Arefe günü bin İhlas okumanın faziletleri nelerdir? İhlas okurken her seferinde besmele çekilir mi?

İhlas Suresi, Kurna-ı Kerim'in kısa sürelerinden biri olup okuması en faziletli surelerdendir. Özellikle Kurban Bayramı arefesinde bin İhlas Suresinin okunması, günahların affedilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için çok faziletlidir. Peki arefe günü bin İhlas Suresi okumanın faziletleri nelerdir?

Arefe günü bin İhlas okumanın faziletleri nelerdir? İhlas okurken her seferinde besmele çekilir mi?
Arefe günü bin İhlas okumanın faziletleri nelerdir? İhlas okurken her seferinde besmele çekilir mi?
GİRİŞ 19.07.2021 12:10 GÜNCELLEME 19.07.2021 12:10

İslam aleminin en faziletli günlerinden biri olan arefe günü, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hadis-i şerifleri ışığında ibadetlerle ve dualarla geçirilmesi çok kıymetlidir. Arefe günü sabah namazı ile başlayan Teşrik Tekbiriyle birlikte arefe günü idrak edilmesi en faziletli ibadetlerden biri de 1000 İhlas Suresinin okunmasıdır.

Arefe Günü İhlas Suresinin Okunmasının Faziletleri

Peygamber Efendimiz (s.a.s), arefe günü için ‘duaların en çok kabul edildiği gün’ olarak buyurmuştur. Buna binaen günahların affedilmesi ve duaların kabul edilmesi için bol bol dua edilmesi faziletlidir. İhlas Suresi, Kuran-ı Kerim’in en faziletli sureleri arasında olup arefe günü okunması halinde günahların affedileceği rivayet edilmektedir. Arefe günü bin  İhlas Suresi okurken abdestli olmalı ve her bir İhlas Suresini okumaya başlarken Besmele ile başlamaya dikkat etmek gerekir.

İhlas Suresi Arapça Yazılışı

İhlas Suresi Okunuşu

Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

İhlas suresi Türkçe Meali

Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir). Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı