Hz. Yunus'un duası kaç kez okunmalı? la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin duası fazileti...

Hz. Yunus'un iman etmek bilmeyen kavmini Allah'ın emrini beklemeden terk etmesi sonucu Allah tarafından cezalandırılır. Büyük bir balık tarafından yutulan Hz. Yunus, balığın karnındayken Allah'a karşı gelmenin pişmanlığıyla dualarla tövbe eder. Peki Hz. Yunus'u balığın karnından kurtaran La ilahe illa ente Sübhaneke duası günde kaç defa okunmalı?

Hz. Yunus'un duası kaç kez okunmalı? la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin duası fazileti...
Hz. Yunus'un duası kaç kez okunmalı? la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin duası fazileti...
GİRİŞ 21.01.2023 16:27 GÜNCELLEME 21.01.2023 16:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yunus Peygamberin duası olarak bilinen La ilahe illa ente Sübhaneke duası, tövbelerin ve duaların kabul edilmesi için günlük hayatımızda her an okumamız tavsiye edilen mucizevi bir duadır. Yunus Peygamber'in bir türlü iman etmek bilmeyen kavmini Allah'ın emri olmadan kavmini terk etmesi ve Allah'ın da Yunus Peygamberi cezalandırması sonucunda La ilahe illa ente Sübhaneke duasını okuyarak tövbe etmesi olayıdır.

Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi namazlar kılınır? Rebiülevvel ayında okunacak dualar çekilecek zikirler...Rebiülevvel ayının ilk gecesi hangi namazlar kılınır? Rebiülevvel ayında okunacak dualar çekilecek zikirler...

Hz. Yunus'un Duası

Asur devletinin başkenti olan Ninova'da dünyaya gelen Hz. Yunus, putperest ve pagan olan Ninova kentine peygamber olur. Yunus Peygamber, bir türlü iman etmek bilmeyen ve putperest olmayı sürdüren Ninova halkını ter etmek ister. Allah (c.c) 40 gün daha kavminin başında durmayı emreder. Yunus Peygamber Allah'ın emrine uyarak kavmine hak dini tebliğ etmeyi sürdürür. Ancak iman etmemekte ısrarcı olan halkından sıkılan Yunus Peygamber Allah'ın emrine karşı çıkarak 37. gün kavmini ter eder. 

Ninova'dan ayrılmak üzere gemiye binen Yunus Peygamber, geminin ağır yükten batması riskine karşı gemiden atılır. Denize atlayan Yunus Peygamberi büyük bir balık yutar. Bunun üzerine Hz. Yunus La ilahe illa ente Sübhaneke duasını ederek balığın karnından kurtulur. 

Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...

Hz. Yunus'un Duası Fazileti

Enbiya Suresi 87. ayetin son kısmında yer alan 'lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu mine-zzâlimîn' duasını Hz. Yunus'un çok fazla zikretmesi onu balığın karnından kurtarmıştır. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ise bu mucizevi hadise ile şu hadi-i şerifi buyurmuştur: 

'Sıkıntıya düşmüş ve başı belâya  düçâr olmuş hangi Müslüman bu duayı yaparsa,  Allah Teâlâ mutlaka onun duasını kabul buyurur.'

Derdinden ve sıkıntılarından kurtulmak isteyen kişilerin sayı gözetmeksizin her gün okuyabildiği kadar okuması, herkesin dilinden düşürmemesi  gereken mucizevi bir duadır. 

Hz. Yunus'un Duası Fazileti

Hz. Yunus'un Duası 

Arapça Okunuşu: 

لَۤا اِلٰهَ اِلَّۤا اَنْتَ سُبْحَانَكَ اِنّ۪ى كُنْتُ مِنَ الظَّالِم۪ينَ

Türkçe Okunuşu:

Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu mine-zzâlimîn'

Türkçe Meali:

Senden başka ilâh yoktur. Sen her türlü noksanlıktan, eşi-ortağı olmaktan uzaksın. Şüphesiz ben kendine yazık edenlerden oldum.

Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur? Tahmidiye Duası fazileti nelerdir? Tahmidiye Duası günde kaç defa okunur?

YORUMLAR 2
  • bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabul edilmiş bir dua olduğu için yapacağımız kişisel duaların başlangıcında ve sonunda bu duayı yapmak kendi dualarımızın da kabul edilmesi için bir referans olacaktır inşallah
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu bir ayeti kerimedir dua hükmünde enbiya suresi 87 ci ayet 88 ci ayet devamıdır sıkıntı anında çok faydası var okumaya devam edelim Rabbim dualarımızı kabul etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı