Rüyada elinde bıçak görmek ne demek? Rüyada bıçakla kovalamak...

Rüyada bıçak görmek genellikle ayrılığa yorumlanır. Rüyada bıçak görmenin olumlu tabiri ise rüya sahibinin ailesinin huzuru ve mutluluğu için ettiği mücadelenin yakın zamanda netice göstereceğine delalet eder. Peki rüyada kanlı bıçak görmek kötüye mi işarettir?

Rüyada elinde bıçak görmek ne demek? Rüyada bıçakla kovalamak...
Rüyada elinde bıçak görmek ne demek? Rüyada bıçakla kovalamak...
GİRİŞ 07.10.2021 15:59 GÜNCELLEME 07.10.2021 15:59

Rüyada bıçak görmek, bazı rüya alimlerine göre ayrılık bazı rüya alimlerine göre ise uzun zamandır çekilen hasretin sona ereceğine delalet edilir. Bundan dolayı rüyada bıçak gören kimsenin gördüğü rüyayı en doğru şekilde tabir edebilmesi için rüyanın detaylarına dikkat etmek gerekir. İşte rüyada bıçak görmenin detaylı tabirleri...

Rüyada Kanlı Bıçak Görmek

Rüyada kanlı bıçak görmek, rüya sahibinin arkasından çok fazla konuşulduğuna işaret eder. Rüya sahibinin başarısını, yaptığı işlerde kendinden söz ettirmesi ve çevresinin takdirinin toplaması bazı kimseler tarafından kıskanılacağına delalet eder. Bazı alimlerin yorumlarına göre rüyada kanlı bıçak tutan kimsenin kötü insanlara karşı eskisinden daha güçlü olacağına delalet eder. 

Rüyada Elinde Bıçak Görmek

Rüyada elinde bıçak tutan kimsenin herkese karşı çok dikkatli davrandığına, kimseye güvenmediğine bundan dolayı kötü niyetli insanların fesatlıklarından kendini muhafaza ettiğine işarettir. Rüya sahibinin tehlikelere karşı kendini koruduğuna yorumlanır. 

Rüyada Bıçakla Kovalamak

Rüyada bıçakla kovalamak, rüya sahibinin çevresindeki insanların kendisine zarar vereceğine inanarak onlara karşı düşmanca davrandığına işarettir. Rüyada birilerini bıçakla kovaladığını gören kimsenin sevmediği insanlara yorumlanır. Rüyayı gören kimsenin sıkıntılarının ve endişelerinin bir anda ortaya çıkacağına delalet eder. 

Rüyada Bıçakla Elini Kesmek

Rüyada elini bıçakla kesen kimsenin gerçek hayatında onu çok şaşırtacak haberler alacağına delalet eder. Rüya sahibinin gözden çıkardığı hatta tamamen unuttuğu kimselerden ilginç haberler alacağına ve şaşkınlar içine düşeceğine yorumlanır. 

Rüyada Bıçak Yarası Görmek

Rüyada bıçak yarası görmek, rüya sahibinin bir konu hakkında anlaşmazlık içinde olduğu eski dostuyla aralarının daha da gerileceğine ve düşmanlıklarının artacağına işaret eder. Rüyada bıçak yarası gören kimsenin geçmişte yaşanan kötü olayların yeniden gündeme gelmesi üzerine acıların perçinleneceğine yorumlanır.

Rüyada Bıçak Kırılması

Rüyada bıçak kırılması, yaşanan anlaşmazlıkların son bulacağına işaret eder. Rüyada bıçak kırıldığını gören kişi için hayırlı haberlere delalet eder. Rüya sahibinin güzel haberler alacağına, aile bağlarının güçleneceğine ve küslüklerin son bulacağına yorumlanır. 

Rüyada Kör Bıçak Görmek

Rüyada kör bıçak gören kişinin beyhude işlerle uğraşacağına yorumlanır. Rüyada kesmeyen bıçak gören kimsenin hiçbir işe yaramayan işlerle meşgul olacağına işaret eder. Rüya sahibinin yersiz yere enerji, zaman ve para kaybedeceğine delalet eder. 

Rüyada Bıçak Satın Almak

Rüyada bıçak satın aldığını gören kimsenin düşmanına karşı içten içe bilendiğini, kendini kurup kurup kötü işlere düşünerek nefsiyle mücadele içinde olduğuna delalet eder. Rüyada bıçak satın almak, rüya sahibinin hırslı bir kimse olduğuna işaret etmektedir. Bu hırsı kötüye kullanırsa kendine ve çevresindekilere zarar verebileceğine yorumlanmaktadır.

Rüyada Bıçak Bulmak

Rüyada bıçak bulduğunu gören kimsenin kendi hatalarından dolayı yakın çevresiyle bağlarının kopacağına delalet eder. Rüya sahibinin hatayı kendisinde arayarak insan ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğine yorumlanır. 

Alimlerin Yorumlarına Göre Rüyada Bıçak Görmek

Molla Cami: Kasap bıçağı, kasaba; asker bıçağı da, güç ve hizmete işaret eder. Bıçak, delildir. Bazı tabirciler, bıçak gören kimse, kendi hizmetçisi ve adamıyla kuvvet ve mala nail olur, dediler. Bıçağı yuttuğunu gören kimse, oğlunun malım yer. Rüyada görülen bıçak, hamile hanımı olan kimse için erkek çocuktur.

Nablusi: Rüyada görülen bıçak, bir yerin hizmetçisine, yardımcı, arkadaş ve kölesi gibi evinin ihtiyacı ve menfaati için çalışan ve gayret gösteren kimsesine işarettir.
Bıçağın keskinliği, rüya sahibinin emir ve yasaklarının geçerliliğine yahut bıçağın delalet ettiği kimsenin hareketine delalet eder.

Seyyid Süleyman: Bıçak; evlatla, kını; zevce ile tabir olunur. Bıçak tek başına çocuğa işaret eder. Başka bir silahla beraber bıçak görenin, şanı ve makamı yüce olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?