Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandilinde ne oldu? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler...

Namazın müjdelendiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in göğe yükselerek Allah (c.c) ile görüştüğü İslam dininin en mübarek ve kutsal günlerindendir. Bir mucizenin gerçekleştiği ve sonunda da Müslümanlara 5 vakit namazın farz olduğu gece olması sebebiyle Miraç Kandilinde kaza ve nafile namazların kılınması önerilir. Peki Miraç Kandili nedir? 2022 Miraç Kandili hangi gün?

Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandilinde ne oldu? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler...
Miraç Kandili ne zaman? Miraç Kandilinde ne oldu? Miraç Kandilinde yapılacak ibadetler...
GİRİŞ 20.02.2022 12:07 GÜNCELLEME 20.02.2022 14:16
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Miraç kelimesinin tam anlamı yükselmek, yukarı çıkmak demektir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in göğe yükseldiği ve Allah (c.c) ile görüşerek namazı Müslümanlara müjdelediği için Miraç Kandili her sene Recep ayının 27. gecesi özellikle namazlarla idrak edilmektedir. İslam aleminin en kıymetli gecelerinden biri olan Miraç Gecesi, İslam alimlerine göre Kadir Gecesinden sonra en faziletli gece olduğu ifade edilmektedir.

Hz. Yunus'un duası kaç kez okunmalı? La ilahe illa ente Sübhaneke Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...Hz. Yunus'un duası kaç kez okunmalı? La ilahe illa ente Sübhaneke Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı...

Miraç Kandilinde Ne Oldu? 

Miraç Kandilinde İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s), Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da göğe yükselerek Allah'ın huzuruna varmıştır. 7 kat semaya yükselen Peygamber Efendimiz (s.a.s), ümmetine namaz müjdesiyle geri dönmüştür. Kadir Gecesinden sonra en faziletli gece olarak kabul edilen Miraç Kandili, İslam dininin direği olan namazın müjdelendiği gecedir... Bu yüzden Miraç Kandilinde özellikle kaza namazlarının kılınmasına ve dikkat edilmesi çok önemlidir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in Hadisiyle Miraç Kandili

Hz. Muhammed (s.a.s), miraç hadisesi ile ilgili şu hadis-i şerifi aktarmaktadır: Ben Kâbe’nin Hatim kısmında yatıyordum. Uyku ile uyanıklık arasında bana biri geldi, şuradan şuraya kadar göğsümü yardı. Kalbimi çıkardı. Sonra bana, içerisi iman ve hikmetle dolu, altından bir kab getirildi. Kalbim çıkarılıp su ve Zemzem ile yıkandı. Sonra içerisi iman ve hikmetle doldurulup tekrar yerine kondu

Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...Sekine duası tam okunuşu | Sekine duası faziletleri ve sırları...

Miraç Kandili Ne Zaman?

Recep ayının 27. gecesinde idrak edilen Miraç Kandili, 2022 yılında 27 Şubat Pazar gününe denk gelecektir.

Miraç Kandilinde Yapılacak İbadetler Nelerdir?

1000 aydan daha hayırlı Kadir Gecesinden sonra en kıymetli gün ve gece olan Miraç Kandili, başta namaz olmak üzere Allah'ın rızasını kazanmak üzere ibadetlere daha hassas davranılması tavsiye edilir. İslam dininin direği olarak ifade edilen Miraç Gecesinde özellikle kaza namazlarının kılınması çok kıymetlidir. Bununla birlikte gündüzünde oruç tutmak ve kuran okumak gibi ibadetlerin de ayrıca yapılması önemlidir. 

YORUMLAR 5
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kutlamiyorsan kutlama. Yapana da engel olma bu büyük vebaldir. Ayrıca kandil değil onun doğrusu Miraç Gecesidir. Ve bu kutsal gece Kur'an-ı Kerim ile sabittir. İsrâ Süresi birinci ayeti oku sonra konuş!
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyette kandil diye bir ibadet anma vs. diye bişey yok kardeşim dinin içini hurafelerle doldurmayın yazıktır bu millete öyle oturduğun yerde salavat getirip tesbih çekerek bilmem kaç yüz yıllık ibadete denk ritüellerle cennete giremezsiniz. Kuranı kerimi anlayarak okuyun hayatınıza nakş edin ibadetlerinizi düzgün yapın cennete girersiniz cennet bu kadar ucuz değil.
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen kutlamiyorsan kutlama. Yapana da engel olma bu büyük vebaldir. Ayrıca kandil değil onun doğrusu Miraç Gecesidir. Ve bu kutsal gece Kur'an-ı Kerim ile sabittir. İsrâ Süresi birinci ayeti oku sonra konuş!
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimiz hiç Miraç kandili kutlaması yapmış mı bu Miraç kandil gecesi ne Zaman kim tarafından kutlanmış
    Cevapla
  • Ankara 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka? Peygamber Efendimiz (s.a.v) o Miraç gecesi Rabbimiz olan Allah (Celle Celaluhu) ile arada Cebrail(Aleyhisselam) olmadan, birebir görüştü. Kendisine Cennet ve Cehennem gösterildi. Biz de O kutlu Peygamber'e Sevgi ve Muhabbetimizi göstermek ve böylece Yüce Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet ediyoruz. Namaz kılmak, Oruç tutmak, Sadaka vermek, Zikirle meşgul olmak, Kuran'ı Kerim okumak, Peygamber Efendimize Salatlar ve Selamlar getirmek....sence hangisi (haşa)gereksiz??? Bunları samimiyetle yapan kazanır işte o kadar!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız