Şaban ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Şaban ayı orucu...

Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadis-i şeriflerine göre Ramazan ayından sonra oruç tutulması en faziletli ay Şaban ayıdır. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayının iyi değerlendirmek ve Allah'ın rızasını kazanmak için ibadetlere ayrıca özen gösterilmesi gerekir. Peki Şaban ayında yapılacak ibadetler nelerdir?

Şaban ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Şaban ayı orucu...
Şaban ayında yapılacak ibadetler nelerdir? Şaban ayı orucu...
GİRİŞ 04.03.2022 09:56 GÜNCELLEME 04.03.2022 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İslam alemi için büyük öneme sahip olan mübarek üç aylar, oruç tutarak, kuran okuyarak ve zikir çekerek değerlendirilmesi önerilir. Şaban ayı, kulların kurtuluşa erdiği Berat Kandili gibi mübarek bir geceyi içinde barındırdığından oldukça ehemmiyet arz etmektedir. Şaban ayı, Ramazan ayından sonra oruç tutmanın en kıymetli ay olduğundan özellikle mümkün mertebe oruç tutulması önerilir. 

Şaban ayı ne zaman başlıyor? 2022 Şaban ayı hangi gün? Şaban ayı ne zaman başlıyor? 2022 Şaban ayı hangi gün?

Şaban Ayında Yapılacak İbadetler

Oruç:

Şaban ayında yapılacak en faziletli ibadetlerden biri oruç tutmaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.s), Ramazan ayından sonra en çok oruç tutulması gereken ayın Şaban ayının olduğunu nasihat etmektedir. Şaban ayının özellikle pazartesi ve perşembe günlerini oruçla geçirilmesi çok faziletlidir. 

Namaz:

Müslümanlar için en önemli ibadetlerden biri olan namaz, Şaban ayı boyunca daha da önemsenerek idrak edilmelidir. Farz olan namazların dışında özellikle geçmiş namazların kazalarının kılınması ve Allah'ın rızasını kazanmak için nafile namazların kılınması çok faziletlidir. 

Kuran Okumak:

Allah'ın kelamını okumak, kullarından ne istediğini anlamaya çalışmak, Şaban ayında yapılabilecek en kıymetli ibadetlerden biridir. Özellikle üç aylar boyunca kuran-ı kerimi başta sona hatmetmek, duaların kabul edilmesi ve arzuların gerçekleşmesi için çok önemlidir. 

Zikir Çekmek

Şaban ayında yapılabilecek en güzel ibadetlerden biri de zikir çekmektir. Allah'ın isimlerini anarak zikir çekmek, en faziletli ibadetlerdendir. Günün bereketlenmesi, işlerin kolaylaşması ve en önemlisi de manevi olarak beslenmek için her gün zikir çekilmesi önerilir. 

Berat Kandili Ne Zaman?

Şaban ayının 15. gecesi idrak edilen Berat Kandili, amel defterinin yazılmaya başlandığı ve insanın 1 yıllık kaderinin o gece belirlendiği en mübarek gecelerden biridir. Berat Gecesi, 2022 yılında 17 Mart Perşembe gecesine denk gelmektedir. 

Berat Gecesi Okunacak Dua

Berat Gecesi Okunacak Dua

YORUMLAR 1
  • Abdullah HÂN Birkul 2 yıl önce Şikayet Et
    Resim kaynağı belirtilmemiş. Lalegül Dergisi, Cübbeli Ahmet Hoca efendi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar