Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir? Peygamberimizin sabah duası...

Her yeni güne dua ve güzel niyetlerle başlamak, günün daha bereketli ve huzurlu geçmesinde önemli bir etkisi olmasının yanında Allah'ın rızasını kazanmak için de yapılabilecek en kıymetli ibadetlerden biridir. Peki en etkili sabah duası nedir? İşte güne başlarken okunması tavsiye edilen sabah duası...

Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir?  Peygamberimizin sabah duası...
Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir? Peygamberimizin sabah duası...
GİRİŞ 23.08.2022 14:49 GÜNCELLEME 23.08.2022 14:49

Sabah duası, güne daha pozitif başlamak, günün daha bereketli geçmesi için her sabah yapılması tavsiye edilir. Güne Allah'ın kelamı olan ayet-i kerimelerle başlamak manevi olarak ruhu beslediği için gün içinde tamamlanmış bir şekilde başlamaya vesile olur. Peygamber Efendimiz (s.a.s) hiç dua edemese dahi güne besmele ile başlanılmalıdır şeklinde nasihat eder. İşte güne başlarken ayetli sabah duaları...

Peygamberiminin bereket duası nedir? Para bolluk bereket duası...Peygamberiminin bereket duası nedir? Para bolluk bereket duası...

En Etkili Sabah Duası

  • Bismillahirrahmanirrahim

Elhamdulillahi vahdehü ves saletü ves selamü ala men la nebiyye bağdeh.

Türkçe Meali:

Hamd, yalnızca Allah’adır. Salât ve selâm, kendisinden sonra nebi gelmeyecek olan Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem-’e olsun.

  • Bismillahirrahmanirrahim

Bismillahillezî lâ yedurru mea’smihî şey’ün fi’l-ardı velâ fi’s-semâ’ ve hüve’s-semîu’l-alîm.

Türkçe Meali:

İsmini zikredince yerde ve gökte hiçbir şeyin zarar veremeyeceği Allah’ın isminden yardım talep eder, onunla korunurum. O her şeyi işitir ve bilir derse, sabaha kadar ona ani bir belâ isabet etmez. Kim de bunu sabah üç kere okursa, akşama kadar ona ani bir belâ isabet etmez.

  • Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme bike asbahna ve bike emseyna ve bike nehya ve bike nemutu ve ileykennuşur.

Türkçe Meali:

Allah'ım senin yardımınla sabaha ulaştık, senin yardımınla akşama kavuştuk, senin yardımın sayesinde diriliyor ve senin kudretinle ölüyoruz ve (ahirete) varış sanadır.

  • Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme ente Rabbî lâ ilâhe illâ ente halaktenî ve ene abdüke ve ene âlâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min şerri mâ sana’tü ebûu leke bi-ni’metike aleyye ve ebûu bi-zenbî fağfir lî feinnehû lâ yağfirü’z-zünûbe illâ ente.

Türkçe Meali:

Allahım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka hak ilah yoktur. Beni sen yarattın ve ben senin kulunum. Gücüm yettiğince sana verdiğim söz üzereyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım. Üzerimdeki nimetini itiraf ediyorum. işlediğim günahlarımı kabul ediyorum. Beni bağışla. Zira günahları ancak sen bağışlarsın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi