Hatim Duası Arapça oku! Kuran Hatim Duası Arapça...

Kuran-ı Kerim'i cüzler halinde okuyup tamamladıktan sonra hatim duası faslına geçilmektedir. Hatim duası, 610 sayfalık Kuran-ı Kerim sayfalarını okuduktan sonra edilen duadır. Bu dua ile, kutsal kitabı okumanın mükafatına erişileceği umulmaktadır. Hatim Duası Arapça okunuşu da oldukça sık araştırılmaktadır.

Hatim Duası Arapça oku! Kuran Hatim Duası Arapça...
Hatim Duası Arapça oku! Kuran Hatim Duası Arapça...
GİRİŞ 01.05.2022 01:19 GÜNCELLEME 01.05.2022 01:19

Kuran-ı Kerim'i hatim eden kimseler, ibadetlerini hatim duası ile süslemektedir. Kuran sayfalarının tamamını Arapça olarak okuyan bir kişi Kuran-ı Kerim'i hatim etmiş sayılır. Hatimden sonra ise öncelikle Arapça olarak yapılan hatim duası oldukça sık araştırılmaktadır.

Bilhassa Kadir Gecesi'ne saklanan Hatim Duası uzun uzun yapılmaktadır. Allah'ın kutsal kitabını bitirmiş olmanın verdiği sevinç ve ibadet şuuru ile yapılan ibadetlerin kabul olacağına inanılmaktadır. 

KURAN HATİM DUASI

Zira, Yunus Suresi'nin 57'inci Ayet-i Kerimesinde, "Ey İnsanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerinizdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir." denilmiştir. Yine Müslüm'den rivayet edilen Bir Hadis-i Şerif'te (Müslim, Müsafirun, 252) de,  "Kur'an okuyunuz, zira Kur'an, kendisini okuyanlara kıyamet gününde şefaatçi olarak gelir." denilmiştir.

Bundan yola çıkan Müslüman gruplar hem Kuran-ı Kerim'i baştan sona okuyarak sevaba nail olmakta, hem de hatim sonunda ettikleri dua ile Kuran'ın kıyamet gününde kendilerine şefaatçi olacağını ummaktadır. 

KURAN-I KERİM HATİM DUASI ARAPÇA OKUNUŞU (BİLGİSAYAR HATLI)

Ayrıca Kuran-ı Kerim'in diğer cüzlerine de sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası