Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dua kabul olur?

İslam alemi için en kıymetli zaman dilimlerinden biri olan Ramazan ayının bitimiyle başlayan bayram günlerinde ve bayram arefesinde dualar etmek çok kıymetlidir. Allah katında en özel zamanlardan olan üç aylar ve bayram günlerinde, Allah'ın rızasını kazanmak için bol bol duaların edilmesi tavsiye edilir. İşte arefe günü yapılması gereken ibadetler...

Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dua kabul olur?
Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dua kabul olur?
GİRİŞ 30.04.2022 10:16 GÜNCELLEME 30.04.2022 10:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ramazan ayının bitmesi ile başlayan Ramazan Bayramı arefesinde tüm duaların kabul edildiği rivayet edilir. Kalpten edilen dualar ve Allah rızası için yapılan her ibadet Allah katında çok kıymetlidir. Arefe günü, Peygamber Efendimiz (s.a.s), 'en hayırlı ve kabul olan dua, arefe günü yapılan duadır' şeklinde buyurmuştur. Bu yüzden de arefe günü, muhakkak duaların edilmesi, sadaka verilmesi tavsiye edilmektedir. 

Arefe Günü Yapılması Gereken İbadetler Nelerdir?

Tövbe Namazı Kılmak

Arefe günü ikindi namazını tamamladıktan sonra 2 rekat tövbe namazının kılınır. Öğle namazının son sünneti gibi kılınan tövbe namazını kılmak için 'Allah'ım niyet ettim senin rızan için tövbe namazı kılmaya' diyerek niyet edilir. Ardından Tekbir getirerek Subhaneke, Fatiha ve zammı sure okunur ve rükuya inilir. Rükudan kalktıktan sonra secdeye varılır ve tekrar 2. rekata başlanır. 2. rekatta Fatiha ve zammı sure okunur ve rüku ve secdeye vardıktan sonra Tayyihat, Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunur ve selam verilerek 2 rekatlık arefe gnü tövbe namazı tamamlanır. 

Peygamber Efendimiz (s.a.s) Arefe Günü Okuduğu Dua

Allâhümmec’al fî kalbî nûran ve fî basarî nûran ve fî sem’î nûran ve ‘an yemînî nûran ve ‘an yesârî nûran ve fevkî nûran ve tahtî nûran ve emâmî nûran ve halfî nûran vec’al lî nûran. Ve fî rivâyetin: ‘Asabî ve lahmî ve demî ve şa’rî ve beşerî kâne yekûlü fî du’âihî

Türkçe Meali

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır.

Tövbe namazını kılıp Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in duasını okuduktan sonra dualar edilmesi ve 1000 defa İhlas Suresinin okunması nasihat edilir.

YORUMLAR 1
  • bjmghj 1 yıl önce Şikayet Et
    iyimiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…