Ramazan Bayramı mesajları: 2022 anneye, babaya; arkadaşa, eşe ve dosta fotoğraflı ve resimli sözler!

Dünya genelinde Ramazan Bayramı mesajları, özellikle Bayramın birinci gününde rağbet görüyor. Bazen sözlü bazen de fotoğraf ve resimli olan bu mesajlar, anneye; babaya, arkadaşa, eşe ve dosta WhatsApp ile Telegram üzerinden gönderilebiliyor. Özlü sözler, anlamlı ve kısa mesajlar dışında, Ayetler ve Hadisler de tercih ediliyor. İşte, 2022 Ramazan Bayramı boyunca gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz fotoğraflı mesajlar ve birbirinden güzel sözler...

Ramazan Bayramı mesajları: 2022 anneye, babaya; arkadaşa, eşe ve dosta fotoğraflı ve resimli sözler!
Ramazan Bayramı mesajları: 2022 anneye, babaya; arkadaşa, eşe ve dosta fotoğraflı ve resimli sözler!
GİRİŞ 02.05.2022 09:12 GÜNCELLEME 02.05.2022 09:12

Ramazan Bayramı mesajları, senede sadece bir defaya mahsus WhatsApp ve Telegram gibi sosyal ağlar üzerinden paylaşılmaktadır. Bu mesajlar; anlamlı, kısa ve özlü söz içerdiği takdirde tercih ediliyor. Ayriyeten, Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifler de böylesi Bayram günlerinde sık sık kullanılmaktadır. Bu yıl, 30 gün boyunca Allah (c.c.) rızası için oruç tutup tefekkür eden Müminler, Bayramı içtenlikle yaşamak istiyor. Rivayetlere göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.), Ramazan Bayramı gününde bir adet hurma yiyip, namaz dönüşünde farklı sokaklardan geçerek evine giderdi. Bu sayede, çocuklardaki ve ailelerdeki Bayram sevincini yaşardı. Bayram sabahı aç karna bir adet hurma yemenin bu rivayetten ötürü sünnet olduğu da söylenmektedir. İşte, Ramazan Bayramı boyunca WhatsApp ve Telegram'da kullanabileceğiniz fotoğraflı sözler ve mesajlar...

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI WHATSAPP VE TELEGRAM

Allah'ım, bu yıl da biz aciz kullarına 30 gün süreyle oruç tutacak gücü verip; bizi tekrar Ramazan ayına ulaştırdığın için sana ne kadar şükretsek az. Biz kullarını bir kez daha bu mübarek zaman dilimine ulaştır Rabbim.

Cümle İslam aleminin, din kardeşlerimin Ramazan Bayramı hayırlara vesile olsun inşaAllah.

Ramazan Bayramı mesajları

Annesini babasını kaybeden tüm yetimlerin, öksüzlerin ve sahipsiz kimselerin Ramazan Bayramını kutlarım.

Ramazan Bayramı vesilesiyle inşaAllah dara düşen aileler feraha ulaşır. Rabbim sen büyüksün.

Ramazan Bayramı sözleri

Bu Bayram sabahı ailesinin yanında olmayıp da sınırda vatanımızı savunan tüm Mehmetçiğin Ramazan Bayramını kutlarım. Tez zamanda tezkereleriyle beraber baba ocağına dönmelerini Yüce Allah'tan (c.c.) niyaz ederim.

30 gün boyunca fakirin, yoksulun halinden anlamak için üzerimize farz kılınan orucumuzu tuttuk. Şimdi hep beraber Bayram zamanı!

Bayram mesajı WhatsApp

Allah'ım, bu şenlik yerinde; bu Bayram zamanında devletimizin yoluna taş koymak isteyenlere engel ol. Devletimizin yoluna koydukları taşı kendi yollarına çevir Allah'ım. Amin.

Ailesinden, vatanından; dostlarından uzakta, rızkı için canhıraş çalışan tüm gurbetçi kardeşlerimizin de Ramazan Bayramı mübarek olsun.

Bayram sabahı kapıya gelip şeker isteyen çocukları sakın ola geri çevirmeyelim. Gülmenin bile sadakadan sayıldığı bir dinin mensuplarıyız. Bir dönem bizim de çocuk olduğumuzu unutmayalım.

Bayram Telegram

Bir yandan yeni yeni açmaya başlayan çiçekler, rengarenk; ışıl ışıl parlayan gökyüzü, diğer taraftan Ramazan Bayramının huzuru ve saadeti. Allah'ım sen ne büyüksün.

Ülkemizdeki tüm insanların, milleti fark etmeksizin devletin ve milletin yararını gözeten herkesin Ramazan Bayramını kutlarım. Allah (c.c.) ailenizle beraber şeker tadında bayram geçirmenizi nasip eylesin. Amin.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.) "Fakirlik gelmeden önce zenginliğin kıymetini bilin" diye buyurmuş. Ne de güzel söylemiş! Afrika'daki kardeşlerimizin açlıkla sınandığı bir dünyada halimize ne kadar şükretsek az... Tüm din kardeşlerimin Ramazan Bayramını kutlarım.

Cümle cihanda, yetim hakkı gözetenin; kul hakkı karşısında boynu kıldan ince olanın, devletine bağlılıkla yaşayanın ve çalışanın, dürüst ve ahlaklı olan her insanın, her büyüğümün ve küçüğümün Ramazan Bayramını tüm samimiyetimle kutluyorum.

Ramazan Bayramının tüm hanelere huzur ve bereket getirmesini dilerim.

Allah'ım, bu Ramazan ayında hastalıklarından ötürü oruç tutamayanların tez zamanda şifa bulmasını nasip eyle. Amin.

İnşaAllah, Ramazan Bayramı hanemizden içeri tüm rengiyle; cıvıltısıyla ve ahengiyle birlikte girer. 

Ramazan Bayramı hasebiyle borçlu olan din kardeşlerimin borçlarına eda, dertli olanların da tez zamanda gönül ferahlığına ulaşabilmeleri için Yüce Allah'tan (c.c.) deva diliyorum.

Bir Ramazan Bayramı daha geldi geçti! Ömür dediğin...

Fırından tüm mahalleye yayılan pidenin kokusu, sahur vakti camdan içeri giren davul sesi ve cemaatle kıldığımız teravih namazları... Allah'ım, bizi bir daha Ramazan'a ulaştır.

Bu Bayram ile beraber sadece Ramazan ayına değil, mübarek üç aylara da veda ediyoruz. Ne eken, onu biçer derler. Allah'ım amel defterimizi sağından alan kullarından olmamızı nasip eyle inşaAllah.

Ramazan ve Oruçla İlgili Ayet-i Kerimeler

Ayet-i Kerimelere başlamadan evvel Besmele-i Şerif çekmeyi unutmayalım. Besmele-i Şerif'in Türkçe okunuşu:

"Euzu Billahi Mineşşeytanirracim. Bismillahirrahmanirrahim."

Bakara Suresi - 183. Ayet: "Ey iman edenler! Sizden öncekilere farz kılındığı gibi oruç tutmak size de farz kılındı. Umulur ki böylece günah ve fenâlıklardan korunursunuz."

Bakara Suresi - 184. Ayet: "Oruç sayılı ve belli günlerde tutulur. Ancak bu günlerde hasta olup veya yolculuğa çıkıp da oruç tutamayanlarınız, tutamadığı oruçları diğer günlerde tutar. Oruca dayanamayanlara ise, tutamadıkları her gün için bir fakiri bir gün doyuracak kadar fidye gerekir. Kim de, gönlünden koparak birden fazla fakiri doyurur veya fidye miktarını artırırsa, kendisi için daha hayırlı olur. Ama her şeye rağmen oruç tutmanız, bir bilseniz, sizin için elbette daha hayırlıdır."

Bakara Suresi - 185. Ayet: "Orucun farz kılındığı ramazan ayı, insanlara hidâyet rehberi olup onlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayırıcı en açık delilleri ihtiva eden Kur’an’ın indirildiği aydır. İşte bu sebeple içinizden ramazan ayına erişen orucunu tutsun. Ancak hasta veya yolcu olup da oruç tutamayan kimse, tutamadığı oruçları başka günlerde tutsun. Allah sizin için kolaylık diler, fakat zorluk dilemez. Bütün bunlar sayıyı tamamlamanız, size doğru yolu gösterdiği için Allah’ın yüceliğini tanımanız ve O’na şükretmeniz içindir."

Bakara Suresi - 187. Ayet: "Oruç gecelerinde eşlerinizle ilişkide bulunmanız size helâl kılındı. Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbise durumundasınız. Allah, nefislerinize karşı koyamayacağını bildiği için tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Bundan böyle eşlerinizle beraber olabilir ve Allah’ın sizin için takdir buyurduğu nesli arzu ve talep edebilirsiniz. Fecrin, beyaz ipliğe benzeyen aydınlığı siyah ipliğe benzeyen gece karanlığından ayrılıncaya kadar bütün gece yiyin için. Sonra güneş batıp akşam namazı vakti girinceye kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde itikâfa çekildiğinizde eşlerinizle geceleri bile ilişkide bulunmayın! Bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır; sakın bu sınırlara yaklaşmayın! İşte Allah insanlara âyetlerini böylece açıklamaktadır ki, günahları terkedip kendisine karşı gelmekten sakınabilsinler."

Bakara Suresi - 196. Ayet: "Başladığınız haccı ve umreyi Allah rızâsı için tamamlayın. Eğer bir engel çıkar da tamamlayamazsanız, o zaman maddî durumunuza uygun bir kurban gönderin. O kurban, yerine varıp kesilinceye kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Aranızdan hastalanan veya başında bir rahatsızlığı bulunduğu için vaktinden önce tıraş olma zorunda kalanlar ise fidye olarak ya oruç tutsun ya sadaka versin veya kurban kessin. Emniyet ve genişlik içinde olduğunuzda, içinizden kim hac zamanına kadar umre yaparsa, maddî durumuna uygun bir kurban kessin. Kurban kesemeyenler ise üçü hacda, yedisi de hacdan döndükten sonra olmak üzere tam on gün oruç tutsunlar. Bu hüküm, Mescid-i Harâm civârında oturmayanlar içindir. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki, Allah’ın cezası pek şiddetlidir."

Nisa Suresi - 92. Ayet: "Bir mü’minin diğer bir mü’mini öldürmesi olacak şey değildir. Fakat yanlışlıkla olabilir. Kim yanlışlıkla bir mü’mini öldürürse, cezası, mü’min bir köleyi azat etmesi ve ölenin ailesine diyet ödemesidir. Ancak ölenin ailesi bağışlarsa, diyet ödemesi gerekmez. Şâyet ölen mü’min olmakla birlikte size düşman olan bir kavimden ise, öldürenin cezası, sadece mü’min bir köleyi azat etmesidir. Eğer öldürülen kişi, aranızda anlaşma bulunan kâfir bir kavimdense, o takdirde ceza, ölenin ailesine diyet ödemesi ve mü’min bir köleyi azat etmesidir. Bunları yerine getirmek için yeterli imkânlara sahip olamayan, bunun yerine peş peşe iki ay oruç tutmalıdır. Allah bu cezaları, yanlışlıkla adam öldüren kimsenin tevbesini kabul etmek için koymuştur. Allah, hakkiyle bilen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır."

Maide Suresi - 89. Ayet: "Allah kasıtsız olarak yaptığınız yeminlerden dolayı sizi sorumlu tutmaz, fakat bilerek yaptığınız yeminlerden dolayı sorumlu tutar. Bunun kefâreti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisiyle on fakiri bir gün sabah akşam doyurmak veya giydiğiniz orta hallisiyle onları giydirmek yahut bir köleyi hürriyetine kavuşturmaktır. Buna gücü yetmeyen üç gün oruç tutmalıdır. İşte yemin ettiğinizde onu bozmanın kefâreti budur. Bununla birlikte, yeminlerinize bağlı kalıp gereğini yerine getirin. Şükredebilmeniz için Allah size âyetlerini işte böyle açıklamaktadır."

Mücadele Suresi - 4. Ayet: "Köle azat etmek için imkân bulamayan kişi, hanımıyla cinsî münasebetten önce hiç ara vermeden iki ay oruç tutmalıdır. Buna gücü yetmeyen de altmış fakiri doyurmalıdır. Bu hükümler, Allah’a ve Rasûlü’ne imanınızı ispat etmeniz için konulmuştur. Bunlar Allah’ın çizdiği sınırlardır. Bu sınırları kabul etmeyen kâfirler için ise can yakıcı bir azap vardır."

Meryem Suresi - 26. Ayet: “Ye, iç, gözün aydın olsun! İnsanlardan birini görecek olursan: 'Ben Rahmân’a susma orucu adamıştım. O bakımdan bugün hiç kimseyle konuşmayacağım' diye işaret et.”

Kadir Suresi - 1-5. Ayetler: "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar."

Ramazan Ayı ile İlgili Hadis-i Şerifler

“Oruçlunun rahatlayacağı iki sevinç anı vardır; birisi iftar ettiği zaman, diğeri de orucunun sevabıyla Rabbine kavuştuğu andır.” (Buhari, Savm 9; Müslim, Sıyam 163)

“Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’ tan bekleyerek orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, İman 28, Savm 6)

“Ramazan ayı girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.” (Buhari, Savm 5)

“Ramazan ayında yapılan umre tam bir hac sayılır, yahut da benimle birlikte yapılmış bir haccın yerini tutar.” (Buhari, Umre 4)

“Kim bir oruçluyu iftar ettirirse oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizi, Savm 82)

“Ramazan orucu farz, teravih namazı ise sünnettir. Bu ayda oruç tutup, gecelerini de ibadetle geçirenin günahları affolur.” (Nesai)

“Eğer sorulsa ki, neden ramazan ayının orucu bundan az veya fazla farz kılınmadı? Şöyle cevap verilir: Çünkü bu, zayıf ve güçlünün gücünün yettiği bir miktardır.” (İmam Rıza a.s)

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ülkemizde ve Dünya genelinde Ramazan Bayramı, 2 Mayıs Pazartesi günü itibariyle idrak edilecek. Sabah namazına müteakiben Bayram namazı eda edilecek ve İmam-Hatipler bugüne özel hutbe okuyacak. Daha sonra, 3 Mayıs Salı ve 4 Mayıs Çarşamba günleri de Bayram olarak geçirilecek. 1 Mayıs Pazar günü ise, Arefe Günü olarak biliniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Portakal yalana doymuyor! Milli yas algısı elinde patladı
Başkan Erdoğan kesin çözüm için talimatı verdi! Türkiye gündeminden düşecek...