Ezan duası nasıl okunur? Ezan duası okumanın faziletleri nelerdir?

Ezan bittikten sonra okunan ezan duası, kişin ihsan sahibi olması ve Allah'ın rızasını kazanması için okunması tavsiye edilen en kıymetli dualardan biridir. Peki ezan duası Arapça nasıl okunur?

Ezan duası nasıl okunur? Ezan duası okumanın faziletleri nelerdir?
Ezan duası nasıl okunur? Ezan duası okumanın faziletleri nelerdir?
GİRİŞ 31.12.2022 11:37 GÜNCELLEME 31.12.2022 11:38

Ezan duası, ezanın bitmesi ardından ezana ve namaza olan hürmeti göstermek için okunur. Allah'ın rahmetine ve Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak adına her ezanın ardından ezan duasının okunması tavsiye edilir. Din alimlerini verdikleri fetvalara göre ezan okuduktan sonra ezan duasının okunmanın sünnet olduğunu nakletmektedir. Bu yüzden her ezandan sonra okunması Allah katında çok kıymetlidir...

Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir?  Peygamberimizin sabah duası...Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir? Peygamberimizin sabah duası...

Ezan Duası Faziletleri Nelerdir?

  • Allah'ın rızasını kazanır.

  • Günahları affolunur.

  • Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in şefaatine nail olur.

  • Ezan duasının okunması sünnettir. 

Ezan Duası Okunuşu

Ezan Duası Arapça Okunuşu

Türkçe Okunuşu:

Allahümme Rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l-kâimeh, âti Muhammeden el-vesîlete ve’l-fazîlete (ve’d-derecete’r-rafîah). Veb’ashü makâmen mahmûdeni’llezî va’adteh (İnneke lâtuhlifü’l-mîâd.)

Ezan Duası Türkçe Meali:

Ey bu eksiksiz dâvetin ve kılınan namazın Rabbi! Hazret-i Muhammed -aleyhissalatü vesselam-’a Vesile’yi ve fazileti ver. O’nu vadettiğin Makam-ı Mahmud’a ulaştır! derse, ona kıyamet günü mutlaka şefaat ederim.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
100 senede 2. defa oyun bozuluyor: Kalkınma Yolu neden bu kadar önemli?