Ferahlamak için hangi sure okunur? sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dua...

Sıkıntılardan kurtulmak, manevi olarak rahatlığa kavuşmak için dünyevi işlerden sıyrılıp Allah'a teslim olmak tavsiye edilir. Günlük hayatın stresi, maddi ve manevi sıkıntılar kişilerin kendi içlerine kapanıp kötü hissetmelerine neden olmaktadır. Tüm bu sıkıntılardan kurtulup daha iyi hissetmek için duaların okunması çok faydalıdır. Peki en çaresiz anda hangi dua okunur?

Ferahlamak için hangi sure okunur? sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dua...
Ferahlamak için hangi sure okunur? sıkıntılardan kurtulmak için okunacak dua...
GİRİŞ 19.01.2023 16:25 GÜNCELLEME 19.01.2023 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sıkıntılardan kurtulma duası, duayı okuyan kişinin manevi anlamda kendini daha iyi ve huzurlu hissetmesini sağlar. Her sıkıntıya düştüğünde devayı Allah'ta arayan kişilerin he anlamda huzuru bulacakları aktarılır. Bakara Suresi 153. ayetinde yer alan 'Şüphesiz Allah Teâlâ sabredenlerle beraberdir.' ifadesi, sıkıntısından kurtulmak için Allah'a teslim olup sürekli duaların okunması nasihat edilir. 

Karınca duası ne için okunur? Karınca duası Arapça okunuşu...Karınca duası ne için okunur? Karınca duası Arapça okunuşu...

Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Okunacak Dua

Sıkıntı Duası

Arapça Okunuşu

Lâ ilâhe illâllâhül halimül kerimü sübhanellahi ve tebarekellahû rabbül-‘arşil-‘azîm vel hamdûlillahi rabbil alemin.

Türkçe Meali

Halîm ve Kerîm olan Allah’tan başka ilâh yoktur. Yüce Arş’ın Rabbi olan Allah’ı her türlü noksan sıfatlardan tenzîh ederim, O ne yüce bir varlıktır. Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur

İnşirah Suresi 

Arapça Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.
Elem neşrah leke sadrek. Ve vada'na 'anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa'na leke zikreke. Feinne me'al'usri yüsren. İnne me'al'usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab.

Türkçe Meali

Rahman ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.
Senin için bağrını açmadık mı? İndirmedik mi senden o yükünü? O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü? Senin şanını yüceltmedik mi? Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! O halde boş kaldığında yine kalk yorul! Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir?  Peygamberimizin sabah duası...Güzel bir sabah duası okumanın faziletleri nelerdir? Peygamberimizin sabah duası...

Ali İmran Suresi 200. Ayeti

Ali İmran Suresi 200. Ayeti

Arapça Okunuşu

Yâ eyyuhâ-lleżîne âmenû-sbirû vesâbirû verâbitû vettekû(A)llâhe le’allekum tuflihûn(e)

Türkçe Meali

Ey iman edenler! Sabredin, sebat gösterin, sabır yarışında düşmanlarınızı geçin, daima savaşa hazırlıklı olun, uyanık bulunun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa erebilesiniz.

Bakara Suresi 45. Ayeti

Bakara Suresi 45. Ayeti

Arapça Okunuşu

Veste’înû bi-ssabri ve-ssalâ(ti)(c) ve-innehâ lekebîratun illâ ‘ale-lḣâşi’în(e)

Türkçe Meali

Sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Doğrusu namaz çok ağır ve çetin bir iştir. Ancak o, Allah’a duyduğu derin saygıdan kalbi ürperenlere ağır gelmez.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    amin amin aminnnnn....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu