Karınca duası ne için okunur? Karınca duası Türkçe okunuşu...

Karınca duası, kıtlıktan kurtulup bolluğa kavuşmak; yokluktan çıkıp varlığa ulaşmak için okunan bir duadır. Karınca duası, İslamiyet önce Hz. Süleyman zamanına tarihlenmektedir. Karınca duası, maddi sıkıntılardan kurtulmak için Allah'ın rahmetine sığınmak için okunur. Peki bereket ve rızık için karınca duası okunur mu?

Karınca duası ne için okunur? Karınca duası Türkçe okunuşu...
Karınca duası ne için okunur? Karınca duası Türkçe okunuşu...
GİRİŞ 04.01.2023 15:08 GÜNCELLEME 04.01.2023 15:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Berekete kavuşmak, kuraklıktan kurtulmak için okunan Karınca duası, Hz. Süleyman döneminde yaşanan kuraklıkta tez vakitte yağmurun yağması için bir karıncanın ettiği dua olarak rivayet edilir. Geleneksel olarak da hemen hemen herkesin kabul gördüğü karınca duası, evlerinin, dükkanlarının bir köşesine asılarak muhafaza edilmektedir. 

La İlahe İllallahül Melikül Hakkul Mübin fazileti nedir? Para bolluk bereket duası...La İlahe İllallahül Melikül Hakkul Mübin fazileti nedir? Para bolluk bereket duası...

Karınca Duası Neden Okunur?

  1. Dünyevi sıkıntılardan kurtulmak ve rahat bir nefes almak,

  2. Paranın bereketlenmesi,

  3. Maddi olarak sıkıntılardan kurtulmak,

  4. Borçların bitmesi,

  5. Kuraklığın son bulması,

  6. Bol helal para kazanmak için karınca duasının okunması tavsiye edilir. 

Karınca Duası Arapça Okunuşu

Karınca Duası Okunuşu

Karınca Duası Türkçe Okunuşu

Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmır.

Karınca Duası Türkçe Meali

Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah'ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 3
  • Metin 3 hafta önce Şikayet Et
    Karınca duasının Latin alfabesi ile yazılımında hata var mesela;Kefeştatayyüş olmalı.
    Cevapla
  • bytecimer 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • bytecimer 1 yıl önce Şikayet Et
    Paylaşım için Allah razı olsu AMİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor