Yasinden sonra okunacak dua! Yasin bağışlama duası okunuşu...

Kuran-ı Kerim'in kalbi olan Yasin Suresi, işlerin kolaylaşması, kalbin ferahlaması ve en önemlisi de Allah'ın rızasını kazanmak için okunur. Yasin Suresinin okunmasının ardından duaların kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için bağışlanma duası okunur. Peki bağışlanma duası nasıl okunur?

Yasinden sonra okunacak dua! Yasin bağışlama duası okunuşu...
Yasinden sonra okunacak dua! Yasin bağışlama duası okunuşu...
GİRİŞ 26.01.2023 09:05 GÜNCELLEME 26.01.2023 09:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yasin Suresini okuduktan sonra duaların kabul edilmesi için bağışlanma duası okunur. İşlerin kolaylaması, günahların affedilmesi ve ruhun manevi anlamda doyuma ulaşması için okunan bağışlanma duası, Yasin Suresinin hemen akabinde okunması tavsiye edilir. Peygamber Efendimiz (s.a.s), Yasin Suresi'nin önemini bir hadisinde Kuran-ı Kerim'in kalbi olduğunu ifade etmektedir. İşte Yasinden sonra okunacak bağışlanma duası...

Yasin Bağışlanma Duası Faziletleri Nelerdir?

Yasin Suresini okuduktan sonra duaların kabul edilmesi ve günahların affedilmesi için okunur. Bağışlanma duası, manevi anlamda doygunluğa ulaşmak ve huzur bulmak adına okunması tavsiye edilir. Bağışlanma duası, Yasin Suresinin tesirini güçlendirmek ve günahlardan arınmak için Yasin Suresini okuduktan sonra okunmaktadır. 

En güzel sabah duası nasıl yapılır? Peygamberimizin sabah duası...En güzel sabah duası nasıl yapılır? Peygamberimizin sabah duası...

Bağışlanma Duası Nasıl Okunur?

Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdülillahi rabbil alemin vel akıbetül müttekin, vesselatü vessalamü ala resulüne Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.

Ya Rabbel alemin Ya Erhamerrahimin la ilahe illAllah kalbimi karartma La ilahe illallah rızkımı azaltma.

Kendi kapından başka kapı aratma Dünyada ve Ahirette bunaltma
Tükenmez sabır azapsız kabir cümlemize nasip eyle.
 
Yarabbim Ey bizi yoktan var eden varlığından haberdar eden Allahımız,
okunmuş olan Kuran-ı Kerimi Yasin-i Şerifi Evradiyeyi Tebareke ve Amme süresini kabul makbul eyle.

Peygamberimiz Aleyhisselam Efendimiz hazretlerinin mübarek latif ruhuna hediye eyledik Ahirette şefaatini Cennette komşuluğunu cümlemize nasip eyle Bütün peygamberlerin ruhuna hediye ettik hepsini haberdar eyle Yarabbi Cümlemizin ecdadımızdan ahirete intikal edenlerin ruhuna hediye ettik Vasıl eyle.

Yarabbi ruhlarını şad mestur taksiratlarını af ve mafiret eyle kabirlerini Pirnur makamlarını Cennet eyle.

Yarabbi Vücudumuzu kaim nimetlerimizi daim sıhhatımızı müdavim evlatlarımızı alim eyle Yarabbi Ağzımıza tat vücudumuza sıhhat evlatlarımıza itaat lütf eyle Yarabbi Fakirlik gelmeden evvel nimetin meşguliyet gelmeden evvel boş vaktin, ihtiyarlık gelmeden evvel gençliğin, hastalık gelmeden evvel sıhhatin, ölüm gelmeden evvel hayatın kıymetini bilmeyi bizlere lütf eyle Yarabbi Amentüye tam inanan kalbi aşkın ile yanan seherlerde erken kalkan fevzü ilahine konan kullarından eyle.

Bağışlanma Duası

Yarabbi Zalim nefse dirgen vuran bir ömürlük dosyasını güzel amellerle dolduran kullarından eyle Yarabbi Kabetullaha hazır olan kullarından eyle Yarabbi Her yerde haddini bilen gönül aynasını silen, mahşerde el ağlarken beraat edip yüzü gülen kullarından eyle Yarabbi Lüftu İlahine eren iman ile can veren firdevs cennetine giren orada cemalini gören kullarından eyle Yarabbi Dertli kullarına deva borçlu kullarına eda, hastalara şifalar nasip eyle Yarabbi Senin indinde kabul kullarının hürmetine bizim de şu anda yaptığımız duayı kabul ve makbul eyle.

Burada bulunan Kur-an okuyan dinleyenlerinde bütün ölmüşlerinin ruhuna hediye ettik kabul eyle Yarabbi Özellikle ev sahibinin annesinin, babasının ve bütün akrabalarının ruhuna hediye ettik kabul eyle.

Yarabbi Allah'ım bizi af eyle her derdimizi def eyle rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle Yarabbi Evvelim Allah ahirim Allah kalbimde Beytullah LailaheillAllah Muhammedün Resulullah Eşhedü ve Resülühü diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi Allahım şeytanın şerrinden kabirdeki yılanlardan çıyanlardan ölümün dehşetinden kabrin vahşetinden sıratın zulmetinden muhafaza eyle Ölümün hayırlısı üç ayların birisi Yasin'in yarısını okurken ölmek nasip eyle.

Yarabbi Yarabbi tekrar Yarabbi Vağfirlena Zunübenna altı nesne ver bana biri iman, biri Kur-an, biri rahmet biri cennet, biri nasip, biri kısmet Bu altı nesneyi müşşeref eyle Yarabbi Yarabbi dualarımızı Beytullahta yapılan dualara ilhak ile kabul eyle Hz Muhammed Peygamberimizin mübarek hürmetine erenler evliyalar şehitler hürmetine sana yalvaran yaralı gönüller hürmetine arşı alanın altına yazılan isimler hürmetine kürsünün üzerine yazılan isimler hürmetine kabul eyle Yarabbi Amin

Sübhane Rabbike Rabbil İzzeti Amme Yesüfun Ve Selamün Alel Mürselin Velhamdülillahi Rabbil Alemin El Fatiha Meas Selavat.

Kötülüklerden korunma duası nasıl okunur? Kalkan gibi korunma duası...Kötülüklerden korunma duası nasıl okunur? Kalkan gibi korunma duası...

Lâ ilâhe illâ ente Sübhâneke innî küntü minez-zâlimîn

YA FERD, YA HAYYU, YA KAYYÛM, YA HAKEM, YA ADL, YA KUDDÛS

Dualarımızı Cuma günü ve mübarek geceler hürmetine, ESMA-UL HUSNA tabir edilen güzel isimlerin ve İSMİ AZAM hürmetine, mukaddes beldelerde (Mescidi Nebevi, Kâbe ve Arafat’ta) yapılan dualarla beraber kabul et. Uzaktan yakından duamıza iştirak eden ve amin diyenleri iki cihanda aziz eyle ve bütün ölmüşlerin ruhlarını da hissedar eyle Allah’ım!

Rabbenâ âtina fid-dünya haseneten ve fil âhireti haseneten ve kınâ azâbennâr. Rabbenağfirlî veli vâlideyye ve lil mü’minîne yevme yekûmül hısâb

Yâ Rab, kusurumuzu affet. Bizi kendine kul kabul et. Emanetini kabzetmek zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Amin diyen dillerimizi narı Cehennemden azat eyle. Ömrümüz hitamında gözlerimiz perdelenmeden, sayılı nefeslerimiz tükenmeden, gaflet uykusuna dalmadan evvel, sağımızda Kur’an, kalplerimizde iman, dilimizde “Eşhedü enlâ ilâhe illallâh ve Eşhedü enne Muhammeden abduhû ve Rasûluh” şehadet kelimesini cümlemize nasip eyle. Âmin.

Ve Selamün Alel-Mürselin. Vel-Hamdülillahi Rabbil-Alemin. El-Fatiha meas-salavat.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 5
  • Nuray Kırcı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu şekilde yazılan duayı ararken çocuklarım ve vefat edenlerim için yasin ve öbür duaları bu bağışlama duası karşıma çıktı Allah razı olsun her yasin okuduğumda arkasında bu dua ile bitiriyorum yazana Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Okuyucu 2 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel bir duaydı,içim bir tuhaf oldu okurken,hıçkıra hıçkıra ağlamak istidim, kim yazıp yayınladıysa Allah bin kere razı olsun ondan
    Cevapla
  • Ayşegül aydınlı 3 ay önce Şikayet Et
    Abone olabilirmiyim nasıl takip edebiliriz
    Cevapla
  • sultan aydin 10 ay önce Şikayet Et
    keşke kopyalansaydı. Cıktı Alıp ezberlemek isterdim
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu güzel duayı bize ulaştırdığınız için Allah sizden razı olsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı