Izdırar duası ne için okunur? Izdırar duası Arapça okunuşu ve Türkçe meali...

Çaresizlik içinde kalan ve kendini çıkmazda hisseden kişilerin işlerinin kolaylaşması için okunması tavsiye edilen ızdırar duası, Allah'a sığınarak içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmak için okunur. Peki ızıdrar duasını okumanın faziletleri nelerdir?

Izdırar duası ne için okunur? Izdırar duası Arapça okunuşu ve Türkçe meali...
Izdırar duası ne için okunur? Izdırar duası Arapça okunuşu ve Türkçe meali...
GİRİŞ 25.01.2023 10:31 GÜNCELLEME 25.01.2023 10:31

Izdırar duası, kulların kendini köşede sıkışmış, çaresiz ve yalnız hissettiklerinde okuyarak Allah'ın rahmetine sığındıkları duadır. Bir kişi ne kadar kötü durumda olursa olsun Allah'ın onu terk etmediğini bilerek tüm saflığı ile Allah'a secde ederek dualar etmek manevi anlamda ruhunun arınmasını sağlar. Izdırar duası, kişinin kendini iyi hissetmesi ve içinde bulunduğu çaresiz durumdan kurtulmak için mümkün mertebe okunması tavsiye edilir. 

Rabbi Yessi Duası faziletleri nelerdir? Rabbi Yessir duası ve anlamı!Rabbi Yessi Duası faziletleri nelerdir? Rabbi Yessir duası ve anlamı!

Izdırar Duası Faziletleri Nelerdir?

  • Allah'ın kudretinin her şeyden üstün olduğunu kabul ederek bu duayı okuyan kişinin içi rahatlar, iç sıkıntılarından kurtulur. 

  • Dualar, Allah ile kul arasındaki en sağlam köprüdür. Bu yüzden kişi ne olursa olsun çareyi ve devayı Allah'ta aramak üzere dualar ederse manevi zenginliğe ulaşır.

  • Duaları kabul olur ve ruhsal buhrandan kurtulur. 

Izdırar Duası Okunuşu

Bismillahillezi la yedurru duasının Türkçe okunuşu; Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim.

Türkçe Meali:

Yüce Allahın ismi ile hareket ederim. O Yüce Allah ki Onun mübarek ismiyle hareket edildiğinde gökte ve yerde hiçbir şey onu okuyana zarar vermez.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat