Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Yatağa girince okunacak sure ve dualar!

Müslümanlar, küçük ölüm olarak bilinen uykuya dalmadan önce kendilerini manevi anlamda koruma altına almak istedikleri için dualar ederek günü sonlandırıyor. Peki, gelebilecek her türlü bela ve şerlerden emin olup huzurlu bir uyku çekmek için yatağa girince okunacak dualar ve sureler nelerdir?

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Yatağa girince okunacak sure ve dualar!
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yatmadan önce okuduğu dualar: Yatağa girince okunacak sure ve dualar!
GİRİŞ 18.04.2024 09:36 GÜNCELLEME 18.04.2024 09:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geceleri yatmadan önce dua etmek pek çok Müslümanın rutini haline gelmiştir. İslam alimlerine göre günün her vaktinde dua etmenin faziletlerine değinilmiştir. İnanç sahipleri, dua ettikleri vakit kendilerini her türlü beladan koruyacak manevi bir zırh giyinmiş olur. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) uykuya geçmeden önce ettiği duaları sizler için derledik. İşte, yatmadan önce okunacak en güzel gece duaları!

GECE YATMADAN ÖNCE OKUNACAK DUALAR

Arapça okunuşu;

Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.

Türkçe anlamı;

Allah'ım! kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana ısmarladım. Rızanı isteyerek azabından korkarak sırtımı sana dayadım sana sığındım sana karşı yine senden sığınacak yoktur indirdiğin kitabı ve gönderdiğin peygambere inandım. ''Eğer bu duayı yapıp yattığın gece ölürsen, iman üzere ölürsün, ölmez de sabaha çıkarsan hayra kavuşursun.” (Buhârî, Vudû 75) 

Arapça okunuşu:

Bismike rabbi vedağtü cenbi ve bike erfauhü, fein emsekte nefsi ferhamhe, ve in ersaltehe fehfezhe, bima tehfazu bihi ibadekessalihin. (Buhari 11/126)

Türkçe anlamı;

“Senin ismin ile Rabbim’in yanımı (vücudumu) bıraktım ve senin meşietinle onu kaldırırım. Ruhumu alırsan ona rahmet et. Şayet geri gönderirsen salih kullarını koruduğun şekilde onu koru.”  

PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V.) BÖYLE BUYURURDU

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu. Yatsı namazı sonrası dünya kelamı konuşmamak ve gece namazı için erken uykuya dalmak sünnettir.   

Hz. Muhammed (s.a.v.) yatmadan önce; Fatiha suresi ile birlikte bir sure okur ve beraberinde;

"La İlahe İllallah, Vahdehu La Şerike Leh, Lehü'l mülkü ve Lehü'l Hamdü ve hüve Âlâ Külli Şey'in Kadîr" ve "La havle velâ kuvvete illâ Billah" demeyi, sonrasında ise 33 kere "SübhanAllah", 33 kere "Elhamdülillah" ve 34 kere ise "Allahu Ekber" demeyi ve böylece bu tesbihatı 100’e tamamlamayı ve Kâfirûn sûresini okumayı tavsiye etmişlerdir. Rivayete göre Efendimiz (s.a.v.) bu tavsiyeyi Hazreti Ali ve Hazreti Fatma (r.a.) bir akşam evlerine misafir olduğu sırada tavsiye etmiştir. (Ramûz, c. 1/26-1) 

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Rahle 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim bizleri peygamber efendimize sav layık bir ümmet olmayı nasip etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...