Cüzdan duası nasıl yapılır? Sad suresi 54. Ayet, Araf suresi 10. Ayet Arapça yazılışı

Mübarek Ramazan ayının son haftasında mutlaka okunması gereken dualar arasında yer alan cüzdan duası, okumak isteyenlerin merak konusu oldu. Parasız kalmamak ve bereketi artırmak için yapılan cüzdan duası nasıl ve ne zaman yapılır? Cüzdan duası yazılışı nedir?

Cüzdan duası nasıl yapılır? Sad suresi 54. Ayet, Araf suresi 10. Ayet Arapça yazılışı
Cüzdan duası nasıl yapılır? Sad suresi 54. Ayet, Araf suresi 10. Ayet Arapça yazılışı
GİRİŞ 07.04.2024 12:15 GÜNCELLEME 07.04.2024 12:15

Genellikle bolluk ve bereket için cuma günleri okunması tavsiye edilen cüzdan duasının, okuyanlar için pek çok fazileti bulunur. Çalışan kişilerin kazançlarının daha bol ve bereketli hale gelmesi umularak edilen bu dua, kişilere mallarının şükrünü bilerek yaşamayı da hatırlatır. Cüzdanda taşınması tavsiye edilen bu duanın pek çok hikmetleri bulunuyor.

Bereketi olmayan bir mal ya da para miktarı ne kadar fazla olursa olsun ele geçtiğinde uçar gider. Ancak bu duayı okuyarak gündelik dualarımızdan eksik etmemek kişilere mallarının bereketini yaşamayı nasip ederken rızkın Allah’tan geldiğini de her fırsatta hatırlatır. İşte, cüzdan duası nasıl yapılır ve Araf suresi 10. ayet cüzdan duası Arapça yazılışı nedir sorularının yanıtları!

CÜZDAN DUASI NASIL YAPILIR? CÜZDAN DUASI YAZILIŞI!

Bu dua Kur'an- Kerim'de geçen iki ayeti kerimeden oluşur. Bu iki ayetin yazılarak üstte taşınması birçok alim tarafından tavsiye edilir. Bu dua, Araf Suresi 10. Ayet ile Sad Suresi 54. Ayet ile birlikte Arapça olarak yazılır ve cüzdan içerisinde taşınır.

A'râf Suresi 10.ayet-i kerime ;

Arapça 

"Ve le gad mekkennakum fi'l- ardı ve cealna lekum fiha maayiş', galilen ma teşkurun."

Türkçe

"Andolsun ki, sizi yeryüzüne yerleştirdik ve orada size geçim kaynakları halk ettik, yarattık. Ne kadar az şükrediyorsunuz."

Sâd Suresi 54.ayet-i kerime ;

Arapça

"İnne haza le rızkunz mz lehu min nefad."

Türkçe

"Şüphe yok ki bu, gerçekten bizim tükenmez rızkımızdır."

ARAF SURESİ FAZİLETLERİ

Araf Suresi, dünya ve ahirette mutlu olmak için çokça okunmalıdır. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim A'raf suresini okumaya devam ederse, kıyamet gününde Adem (Aleyhisselam) o kişiye şefaat eder." (Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-Te'vil), 1/373)

"Kazancının bol ve bereketlenmesini isteyen bir kişi A'raf suresinin 10. ayetini çokça okumalı ve yazıp bir köşeye asmalıdır."

"Her kim A'raf Suresinin 1-3 ayetlerini çokça okur veya üzerinde taşırsa, verdiği kararda isabetli olur ve sıkıntılarından kurtulur, herkes tarafından sevilen bir kişi olur."

SAD SURESİ'NİN FAZİLETLERİ

Sad Suresi, faziletleri müjdelenen sure ve ayetlerden biridir.

"Her kim Sâd sûresi'ni okursa Allah (cc) onu büyük ve küçük günahlara girmekten korur."

"Her gün okumaya devam eden, insanların ve şeytanların kötülüklerinden korunur."

"Mal ve mevkiye kavuşmak isteyen kişi, Besmele ile beraber Sad suresinin 35. ayetini okumaya devam etmelidir."

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu