Kurban kesildikten sonra kılınan namaz kaç rekat? Kurban namazı nasıl kılınır?

Kurban kesildikten sonra kılınan namazın nasıl kılındığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bayramda kurban kesen Müslümanlar, Allah'a şükretmek için kurban namazı kılmaktadır. Kurban Bayramı bu sene 28 Haziran'da başlamaktadır. Peki kurban kesildikten sonra kılınan namaz kaç rekat? Kurban namazı nasıl kılınır?

Kurban kesildikten sonra kılınan namaz kaç rekat? Kurban namazı nasıl kılınır?
Kurban kesildikten sonra kılınan namaz kaç rekat? Kurban namazı nasıl kılınır?
GİRİŞ 30.06.2023 09:44 GÜNCELLEME 30.06.2023 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban kesildikten sonra kılınan namazın kaç rekat olduğu ve nasıl kılındığı merak ediliyor. Bayramda kurban kesecek vatandaşlar kılınan namazın detaylarını sorguluyor. Konu hakkında Diyanet açıklama yaptı. Peki kurban kesildikten sonra kılınan namaz kaç rekat? Kurban namazı nasıl kılınır?

KURBAN KESİLDİKTEN SONRA KILINAN NAMAZ KAÇ REKAT?

Kurban namazı olarak kılınan bir namaz aslında yoktur. Ama Müslümanlar mekruh olmayan vakitlerde bir sebep olsun ya da olmasın istediği kadar nafile namaz kılmaktadır. Bu sebeple Müslümanlar, Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek için iki rekat nafile namaz kılmaktadır.

KURBAN NAMAZI NASIL KILINIR?

Kurban kesildikten sonra Allah'a şükretmek için namaz kılacak kişiler ilk önce abdest alıp daha sonra "Niyet ettim Allah rızası için şükür namazı kılmaya" diye niyet eder.

1. Rekat:

Niyet eden kişi "Allahu Ekber" diye tekbir alır ve namaza başlar. İlk olarak Sübhaneke duası okur. Daha sonra Euzü Besmele çeker ve Fatiha Suresi'ni okur. Akabinde de Kur'an-ı Kerim'de yer alan bir sure okur ve "Allahu Ekber" diyerek rukuya eğilir. Rükuda 3 defa "Sübhane Rabbiyel Azim" denildikten sonra doğrulup "Semi Allahu limen hamide, abbena lekel hamd" denir. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secde de 3 defa "Sübhane Rabbiyel Alâ" deyip oturulur sonra tekrar secdeye gidip üç defa yine "Sübhane RAbbiyel Alâ" deyip ayağa kalkılır.

2. Rekat:

Kıyamda dururken besmele çekilip Fatiha Suresi okunur. Daha sonra Kur'an'da geçen bir zammı sure okunup "Allahu Ekber" deyip rükuya gidilir. Rükuda Rükuda 3 defa "Sübhane Rabbiyel Azim" denildikten sonra doğrulup "Semi Allahu limen hamide, Rabbena lekel hamd" denir. Daha sonra "Allahu Ekber" diyerek secdeye gidilir. Secde de 3 defa "Sübhane Rabbiyel Alâ" deyip oturulur sonra tekrar secdeye gidip üç defa yine "Sübhane RAbbiyel Alâ" deyip oturulur. Otururken Ettahıyyatü, Sâlik ve Bârik, Rabbena ve Rabbena Firliğ duaları okunur. Daha sonra ilk önce sağ omza  "Es selâmu aleyküm ve rahmet'ullah" sonra sol omza da aynısını söyleyerek selam verilir. Böylelikle namaz tamamlanmış olur.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR 1
  • Selman 10 ay önce Şikayet Et
    Allah kesilen kurbanları kabul etsin. Devletimizi milletimizi kazalardan belalarlardan muhafaza eylesin. Bayramınız mübarek olsun. Eski mahalli gazeteler gibi bir başlığı 10 kere tekrar etme huyundan da vazgeçersiniz inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rezaletlerin gölgesinde Eurovision 2024: Skandallar, protestolar, destekler...
Süper Lig'de rekabet kızıştı! Bitime 2 hafta kala çarpıcı istatistikler