AB, Öcalan'ın çağrısı için ne dedi?

AB Komisyonu, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında okunan çağrısını memnuniyetle karşıladı.

AB, Öcalan'ın çağrısı için ne dedi?
AB, Öcalan'ın çağrısı için ne dedi?
GİRİŞ 21.03.2013 22:07 GÜNCELLEME 21.03.2013 22:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB Genişleme Komiseri Stefan Füle ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Tesilcisi Catherine Ashton'ın ortak açıklamasında, ''PKK'ya bugün yapılan silah bırakma ve Türkiye sınırlarının dışına çekilem çağrısını ve buna olumlu tepkileri memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, çok sayıda can kaybına neden olan sorunu bitirme hedefiyle devam eden süreçte yeni bir önemli ileri adımdır. Bunun somut takibini ve uygulanmasını bekliyoruz'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ''AB'nin barış sürecine tam destek verdiği ve katılım öncesi mali yardım enstrümanları dahil katkı yapmaya hazır olduğu'' vurgulandı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup'tan yapılan açıklamada da Öcalan'ın çağrısının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, ''Bu olumlu gelişme tüm Türk vatandaşları için yeni bir işbirliği ve barış döneminin yolunu açabilir ve açmalıdır'' dedi.

Türkiye'deki tüm demokratik güçlere ''insan haklarına ve özgürlüklere tam saygılı demokratik ülkenin inşası için çalışmaları'' çağrısında bulunan Swoboda, Kürt meselesine adil ve kalıcı çözüm bulunmasının daha geniş coğrafyaya istikrar getirme çabalarına önemli ve olumlu yansımalarının olacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • tolga ceyhan 11 yıl önce Şikayet Et
    barıs süreci beraberlik nasıl bir yaklasım ki. fotoğrafta bir tane Türk bayrağı yok burası neresi bu nasıl bir anlayış nasıl birlik beraberlik çağrısı diyecek bir söz yok bu görüntüye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Açığa alınan polis müdürlerinin evlerinde arama ve el koyma işlemi başlatıldı!
Ünlü oyuncu Deniz Uğur'dan 'Gazze' tepkisi: Sanat camiasından utanıyorum