Generaller darbe ile ilgili ABD'ye bilgi vermiş

Amerikalı yetkililer, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı darbe yapan generallerin yönetimde uzun süre kalmayacağı garantisini verdiklerini aktardı.

Generaller darbe ile ilgili ABD'ye bilgi vermiş
Generaller darbe ile ilgili ABD'ye bilgi vermiş
GİRİŞ 03.07.2013 23:37 GÜNCELLEME 03.07.2013 23:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Generallerin Savunma Bakanı Chuck Hagel ve Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'le telefon görüşmelerinde sivil hükümeti kısa sürede iş başına getirme sözü verdikleri kaydedildi. Mısır'daki Amerikalıların ve ABD misyonlarının güvenliğinin sağlanacağı garantisinin de verildiği belirtildi. AP'nin haberinde, konu hakkında bilgi veren yetkililerin adlarının açıklanmasını istemdiği ifade edildi.

'TARAF TUTMAYAN' ABD'DEN DARBEYE ZIMMI DESTEK

ABD yönetimi, demokratik yöntemlerle iş başına gelen Muhammed Mursi yönetimini deviren Mısır Ordusu'nu eleştirmekten kaçındı. ABD yönetimi, demokratik yöntemlerle iş başına gelen Muhammed Mursi yönetimini deviren Mısır Ordusu'nu eleştirmekten kaçındı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, darbeden hemen önce Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasının meşru olup olmadığı sorusunu "Burada taraf tutmuyoruz." diye cevapladı. Psaki, Mursi'yi ise halkın endişelerine karşı yeterince duyarlı olmamakla eleştirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • MUSTAFA BALCI 10 yıl önce Şikayet Et
    ne günlere kaldık... ezherde artık şeyh yetişmiyor.amerikan uaşağımı yetişiyor...........
    Cevapla
  • MUSTAFA BALCI 10 yıl önce Şikayet Et
    karga karga gag dedi.. Kılavuzu amerika olanın , sonu hüsran olacaktır.Darbeler kıyameti getirecek birlik ve beraberliğin işeretleridir.
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yüce Allahımız bir gün de bize Amerika veya İsrail veya İngiltere veya Fransadaki darbeleri calı canlı izleme bahtiyarlığını bahşet,amin.. Ey Yüce Allahımız bir gün de bize Amerika veya İsrail veya İngiltere veya Fransadaki darbeleri calı canlı izleme bahtiyarlığını bahşet,amin.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Generaller tabi bilgi verecek...ABD ve israil emretti ....asker darbe yaptı!!!. .......şimdi iç savaş çıkacak ve mısırda artık huzur olmaz!!!!!..olan halka olacak!!!!!...ALLAH Müslümanların yardımcısı olsun...
    Cevapla
  • İRFAN SADIKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israil baş rolde. mursi israile pek taraf olmadı amerikanın şahinleri zaten sevmediler.onun için darbeye pek üzülmediler.onun için destekte verdiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze kasaplarından ateşkes tiyatrosu!
Dünyada yılın transferi resmen açıklandı!