Barack Obama'nın 'darbe' sırrı çözüldü!

Barack Obama, Mısır'da sivil yönetime geçilmesi çağrısı yaptı. ‘Darbe' lafını kullanmadı çünkü bunun çok önemli bir sebebi var.

Barack Obama'nın 'darbe' sırrı çözüldü!
Barack Obama'nın 'darbe' sırrı çözüldü!
GİRİŞ 05.07.2013 08:02 GÜNCELLEME 05.07.2013 14:18
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'daki krizle ilgili açıklamasında çok dikkatli bir dil kullandı ve ordunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevden uzaklaştırması ve anayasayı askıya almasından ‘derin bir kaygı' duyduğunu söyledi. Konuşmasında 'darbe' ifadesini kullanmayan Obama, ne Mursi'nin yeniden görevinin başına getirilmesi çağrısında bulundu ne de ordunun siyasi hayata müdahale etmesini kınadı.

Vatan'da yer alan habere göre Mısır'da ordu ile çok yakın ilişkilere sahip olan ABD, 1979 İsrail-Mısır anlaşmasından bu yana bu ülkeye her yıl 1.5 milyar dolarlık askeri yardımda bulunuyor. Obama eğer ‘darbe' lafını kullansaydı, ABD yasalarına göre Washington yönetiminin Ortadoğu'daki en yakın müttefiklerinden birisi olan Mısır'a yaptığı para yardımının büyük bir kısmının durması anlamına gelecekti.

YORUMLAR 20
  • İdris Aziz 10 yıl önce Şikayet Et
    ABD 1,5MİLYAR DOLAR YARDIM MI EDİYORMUŞ. 1979 daki camp davit antlaşmasıyla ABD,Mısır'ın 80.-MİLYAR DOLAR(Seksen milyar dolar)lık petrolünü bedava alıyor ve karşılığında 1,5(birbuçuk)milyar dolar veriyor da bunun adına da askeri yardım deniyor.Bu ne biçim insanlık? Haberler de de seksen milyar dolarlık petrolü 1979 dan beri birbuçuk milyar dolara kapattığı niçin yazılmıyor?! Üstelik adına da askeri yardım deniyor?!Bu ne biçim habercilik?Amerika yardım yapıyor öyle mi?!Amerika yardım da yapmasın ama sömürmesin de! ? Bu sömürgeci ve gizli işgalcilerin gerçek yüzleri ne zaman ortaya çıkacak)Muhammed Mursi bu soyguna itiraz edince başına gelen olay ortada...!Müslümanların malları ile semirecekler,müslümanlar açlıktan ölecek bir de gasıp soyguncular yardımcı gösterilecek!?Askeri darbeyi kutlayan ülkelerde de durum Mısır'dan farklı değil.Müslüman mazlum halklar uyandıkları zaman sömürgeci kafirler acaba nasıl ayakta kalacaklar..?
    Cevapla
  • kelese 10 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için Yaşasın Cehennem!!!. ABD, AB, İsrail, Obama her kim olursa, yapsınlar en sinsi planlarını, oyunlarını, küstahlıklarını, ikiyüzlülüklerini........ Allah'ın, hepsinden daha büyük oyunu olacak.... Yaşasın Zalimler için Cehennem!!!
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Masalcı SAM Amca'nın Bol OSCAR lı Klasik filmleri.... Ortalık onların istediği gibi oluncaya kadar pek ses çıkarmazlar... Sonra da Sözde DEMOKRASİ inşaası amacıyla heyetler gönderir içerdeki yardakçılarından istihbaratlarını alır ekonomik olarak size yardım edeceğiz gibilerinden kuru vaadlerle sömürmeye başlarlar...
    Cevapla
  • Kenan Şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Kimsenin Gıkı Çıkmıyor!!!. Sıkıysa çıksın...İşte Türkiye farkı burada akan su gibi berrak bir şekilde ortaya çıkıyor...SEN ÇOK YAŞA RTE...
    Cevapla
  • mehmet öztoprak 10 yıl önce Şikayet Et
    zaten abd daha önce söyledi . erdoğana gazzeye ziyaret için biraz daha bekle dediler.biz mısırda yönetimi değiştirdikten sonra gidersin anlamına geldi abd den dost olmaz bunun bilinmesi lazım çünkü israilin güvenliği herşeyden önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Hükümet korkunç bilançoyu açıkladı
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor