Davutoğlu'ndan 'katliamı durdurun' çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahale olaylarını yakından takip ediyor. Davutoğlu, bu girişimler kapsamında Suudi Arabistan, Katar ve Almanya dışişleri bakanları ile görüşerek Mısır'daki katliamın durdurulması için gerekenlerin yapılmasını istedi.

Davutoğlu'ndan 'katliamı durdurun' çağrısı
Davutoğlu'ndan 'katliamı durdurun' çağrısı
GİRİŞ 14.08.2013 14:33 GÜNCELLEME 14.08.2013 14:40

Davutoğlu daha sonra Twitter üzerinden paylaştığı mesajlarında görüşmelerin içeriğine dair bilgi vererek şunları söyledi:

"Mısır'da günlerdir şiddet eylemine karışmadan demokratik tepkilerini gösteren kitlelere yapılan müdahale hiçbir şekilde kabul edilemez. Kahire yönetiminden bir an önce bu müdahaleye son vermesini bekliyoruz. Olayların başlamasından bu yana muhataplarımla görüşüyorum. Uluslararası kamuoyunun küresel vicdanı yaralayan sessizliğine artık bir son vermesi gerekiyor. Mısır'da yaşananların demokrasiye hizmet etmediğini artık herkesin görmesi ve gerekli tepkiyi göstermesi gerek. Özellikle Batı ülkelerinin bu sınavda sergileyecekleri tavır tüm bölge halkları tarafından dikkatle izlenecektir. Bugün doğru yerde durmayanlar yarın kimseye demokrasi dersi veremezler.Hayatını kaybeden Mısırlı kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Bizim temel önceliğimiz Mısır'ın bir an önce normalleşerek bölgesinde hak ettiği yeri almasıdır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'