Mısır'da OHAL ilan edildi

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, ülkede 1 ay olağanüstü hal ilan edildiği duyuruldu. OHAL'in başlamasıyla birlikte gözaltılar başladı.

Mısır'da OHAL ilan edildi
Mısır'da OHAL ilan edildi
GİRİŞ 14.08.2013 15:40 GÜNCELLEME 14.08.2013 20:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Mısır güvenlik güçlerinin Rabiatul Adaviyye ve Nahda meydanlarına müdahale etmesi ve ülke genelinde başlayan gösterilerin başlamasından dolayı ülke genelinde bir ay süreyle Olağanüstü Hal ilan etti.

Mısır Bakanlar Kurulu, 14 vilayette sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bakanlar Kurulu sözcüsü ve Başbakan Basın Danışmanı Şerif Şevki'nin yaptığı açıklamada, bugünden geçerli olmak üzere 14 vilayette yerel saatle 19.00 ila 06.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirterek, sözkonusu vilayetleri şöyle sıralıdı:

"Kahire, Giza, İskenderiye'nin kuzeyinde, Feyyum, Beni Suveyf, Minya, Asyut, Kına, Sohac'ın güneyinde, Kuzey Sina, Güney Sina, Süveyş, İsmailiyye ve Buhayra."

Sözcü Şevki, sokağa çıkma yasağına riayet etmeyenlerin hapis cezasına çarptırılacağını kaydetti.

Öte yandan İlan edilen olağanüstü hal kararının, 1958 yılında çıkan kanunun Cumhurbaşkanı'na tanıdığı yetkiye dayandırılıyor. Mansur, bugün yayınladığı olağanüstü hal ilanının uygulanması ve kamu mallarının korunması hususunda ordunun da polise yardımcı olmasını istemişti.

Mısır'da 1952 yılından beri çok kısa kesintiler dışında sürekli olarak uygulanan olağanüstü hal yasası, güvenlik güçlerinin "Şüphelendikleri kişileri gözaltına alma, mahkeme veya savcılık izni olmaksızın evleri ve araçları aramasına" imkan tanıyor.

Mısır devlet televizyonu, sokağa çıkma yasağının bugün 2 saat gecikmeli olarak yerel saatle 21.00'de başlayacağını, yarından itibaren 1 ay süreyle her gün 19.00 ila 06.00 saatleri arasında geçerli olacağını duyurdu

Mısır'da toplu gözaltılar

Mısır devlet televizyonu, İhvan liderlerinin de aralarında bulunduğu 200 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

YORUMLAR 15
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. zalimin zulmü var ise mazlumunda rabbi vardır elbet . bu davranışları ne kadar açizleştiklerinin bir göstergesidir sadece .... er yada geç gönüllerin isteği olaçaktır yeterki vazgeçmesinler .
    Cevapla
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    ohal miş... Şu hale bak..!. Zorbalık ve fitneyle ancak firavun olunur.
    Cevapla
  • ayhan çorman 10 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir söz vardır. Kim takar Yalova kaymakamını
    Cevapla
  • mustafa eroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    SİSİNİN KAÇACAĞI YER KALMADI. ebabillere az kaldı ebrehe orduları kahru perişan olacak - kahhar-ı zülcelal kahretsin tüm zalimleri
    Cevapla
  • mehdinin askerleri 10 yıl önce Şikayet Et
    GÜN NAMUS GÜNÜDÜR. şehitlerimiz ne kadar fazla olursa mısır o kadar bizimdir...yok mu şehadet aşkıyla yanan aşıklar...yok mu yaradana kavuşmayı düğün günü bilen sevdalılar...yok mu ölümün son deyil başlangıç olduğunu bilen Müslümanlar ...GÜN NAMUS GÜNÜDÜR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar